NEMAC UHVATIO FEDERERA U PREVARI, ON NE ZASLUŽUJE DA BUDE U TOP 10! Rodžer ne bi bio ni među 50 na svetu da pravila nisu promenjena!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • NEMAC UHVATIO FEDERERA U PREVARI, ON NE ZASLUŽUJE DA BUDE U TOP 10! Rodžer ne bi bio ni među 50 na svetu da pravila nisu promenjena!

Potpredsednik nemačke teniske asocijacije Dirk Hordorv žestoko je napao Rodžera Federera.

On je istakao da Švajcarac ne zaslužuje da bude u TOP 10 po rezultatima i da je poziciju u vrhu tenisa obezbedio uticajem u ATP veću čiji je član.

- Federer je jednostavno uticao da se promeni model bodovanja kako bi sebe zaštitio. To je neodgovorno i prilično nepošteno - kaže Hordorf.

- Onako kako ja to vidim, Federer koristi poziciju i uticaj koju ima u veću igrača. Niko ne zna, ali pre dve godine, Rodžer Federer je bio taj koji je rekao da bi mečevi na Mastersima trebalo da se računaju u ATP renkingu. Ja ovo kažem bez ustezanja, to se mora reći: Rodžer Feder ne bi bio ni među 50 na svetu da pravila nisu promenjena - poručio je Nemac.

- Ko najviše profitira na činjenici da se ti turniri (Mastersi) i dalje boduju? Da se računa Masters, koji je 19. turnir u godini (Za ATP listu računaju se 18 najboljih rezultata u proteklih godinu dana), u naredne dve godine. To je perverzno - kaže Hordorf.

Novosti.rs

Komentari