NOVAČE, UPLAŠIO SI NAS, AMAN! Đoković odigrao samo set zbog povrede!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NOVAČE, UPLAŠIO SI NAS, AMAN! Đoković odigrao samo set zbog povrede!

Najbolji teniser Srbije i sveta Novak Đoković je prvo zbog povrede otkazao meč sa Janikom Singerom pred sam početak revijalnog turnira, pa ga je na terenu zamenio Filip Krajinović, da bi se posle lekarske intervencije ipak vratio na teren u drugom setu i sa filipom zaigrao u dublu. U neobičnoj teniskoj kombinaciji Italijan nije imao velikih šansi, pa je uprkos odličnoj igri poražen sa 6:3;6:3.

Novak Đoković je otkazao učešće na revijalnom turniru u Adelejdu samo 15 minuta pred početak meča sa 36. igračem na svetskoj listi Italijanom Janikom Singerom, pa ga je na terenu zamenio Filip Krajinović.

U sklopu priprema za Australijan Open revijalni turnir u Adelejdu se igrao pred publikom, što je bila dodatna motivacija našem asu da se ipak vrati na teren tokom drugog seta, a posle meča je objasnio da je imao problema sa žuljevima na rukama, ali ga to nije sprečilo da se pojavi na terenu.

"Izvinjavam se što nisam od početka bio na terenu, morao sam na tretman kod mog fizioterapetua. Nije mi bilo lako da igram, ali to je deo onoga što radim. Profesionalac sam, naučio sam da se nosim sa bolom. Pitanje je samo da li je taj bol podnošljiv ili nije, a kako je Australijan Open iza ćoška, nisam želeo previše da rizikujem, ali emocije su me ponele i morao sam da izađem i zaigram", objasnio je Đoković posle meča.

Njegovo obraćanje izazvalo je ovacije na tribinama pred njemu posebno dragom publikom, jer se prisetio svog prvog trijunfa na ovom terenu i istakao da oni imaju posebno mesto u njegovom srcu.

"Hvala vam svima što ste došli. Nismo igrali pred ovoliko publike 12 meseci i ovo je definitivno nešto posebno. Adelejd ima posebno mesto u mom srcu, ovde sam osvojio jedan od svojih prvih turnira", zaključio je naš teniser.

Neobičan egzibicioni singl-dubl miks meč sa Janikom Singerom naši teniseri su završili sa 6:3; 6:3 uprkos odličnoj igri Italijanskog tenisera.

RTS

Komentari