SRBIJO, STIDI SE! ON JE SRBIN, SA KOSOVA JE I MNOGI GA VIDE KAO NOVOG NOVAKA, A TEBE BAŠ BRIGA... Priština ga zove da zaigra za njih!

    foto: Pixabay.com
    Podeli
  • SRBIJO, STIDI SE! ON JE SRBIN, SA KOSOVA JE I MNOGI GA VIDE KAO NOVOG NOVAKA, A TEBE BAŠ BRIGA... Priština ga zove da zaigra za njih!

Filip Pavić (15) sa Kosova je tri godine radio bez trenera, a nije imao ni stalno mesto za treninge.

To se sada promenilo. Filip će iz Novog Brda otputovati u Švajcarsku gde će nastaviti da radi i napreduje. Posebno je zanimljiv način na koji je mladi Srbin dobio podršku.

O tome je pisao "Le Canton 27", švajcarski sajt na albanskom jeziku, koji je naveo da je Albanac iz Gnjilana odlučio da plati put i troškove mladom teniseru kada je čuo njegovu priču.

Saznao je da Filip nema uslove za adekvatnu obuku, sažalio se i učinio dobro delo, a pomenuti sajt navodi da je uprkos teškim uslovima za trening Pavić osvojio preko 30 turnira i da je trenutno četvrti najbolji igrač tzv Kosova.

Mladić koji najviše voli da igra na šljaci i da gleda Đokovića i koji navija za Crvenu zvezdu, jedini je Srbin koji igra na turnirima i takmičenjima koji su pod okriljem Teniskog saveza tzv Kosova, pa ga zbog toga i računaju kao "svog", a gore pomenuti sajt je na kraju teksta konstatovao sledeće: 'Ko zna, Kosovo možda dobije svog Novaka Đokovića'.

U junu ove godine je Goran Pavić, Filipov otac, pričao o svojim idejama, a tada je otkrio da njegov sin igra na turnirima na teritoriji Kosova zato što odlazak bilo gde drugde zahteva previše novca.

- Od putnih troškova, opreme, hotela ... ne znam šta da vam kažem. Sami se prijavljujemo na turnire, učestvujemo uglavnom na Kosovu jer je za druge potreban novac. Turniri, koji se održavaju vani, traju od šest do osam dana i onda mi odustajemo - rekao je stariji Pavić za Slobodnu Evropu.

Tražio je Goran pomoć na više adresa, međutim ni na jednoj nije dobio ono što je želeo, a poručio je i da bi njegov sin mogao da zaigra za reprezentaciju tzv. Kosova, ukoliko

- Želja mi je da krene da igra za neku reprezentaciju, ako mu baš ponude da igra za njih ja bih ga pustio.

O tome je govorio i predsednik Teniskog saveza tzv. Kosova, Jeton Haderđonaj. On se prisetio "lošeg primera kada je jedna mlada Srpkinja zbog političkog pritiska odustala da bude deo kosovske teniske reprezentacije".

- Ali ako Filip u budućnosti bude imao hrabrosti i volje da igra za kosovsku tenisku federaciju, mi ćemo to oberučke da prihvatimo - poručio je Haderđonaj, a prenela Slobodna Evropa.

Kurir

Komentari