VAJDA NEMA DILEMU, NOVAK OSVAJA GAROS! Fizički, tehnički i taktički je ove godine odličan i ako se sve bude složilo titula neće izostati!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • VAJDA NEMA DILEMU, NOVAK OSVAJA GAROS! Fizički, tehnički i taktički je ove godine odličan i ako se sve bude složilo titula neće izostati!

Novak može da osvoji Rolan Garos! To je poruka Marijana Vajde, trenera najboljeg igrača sveta, s kojim je do sada postigao neviđene uspehe i koji je, i pored velikih obaveza, odvojio deo dragocenog vremena da za "Novosti" prenese utiske o Novakovoj igri, njihovim zajedničkim željama i planovima.

Vajda smatra da je Novakova igra trenutno veoma dobra!

- Fizički se oseća odlično, čak i bolje nego pre. Ima više iskustva, koje je stekao godinama dolazeći na Rolan Garos. Zaista sada igra fantastično. Pronašao je svoju igru na šljaci i oseća se sjajno na terenu.

Ipak, napominje da ne može da to poredi sa nastupima prethodnim godinama?

- Njegova igra se neprestano razvija i poboljšava. Stalno želi da bude bolji. Smatram da već izuzetno dobro igra ove godine, i nadam se da će nastaviti ovako. Njegov tenis je, iz moje perspektive, na šljaci bolji nego godinama unazad! Imam osećaj da je upravo tako! Ima više varijacija i rešenja. Fizički, tehnički i taktički je ove godine odličan i ako se sve bude složilo i išlo kako treba, mislim da može da uradi ono što mu je cilj, a to je da osvoji Rolan Garos!

Vajda je uveren da je Đoković sposoban da osvoji najviše grend slemova u istoriji?

- Idemo od dana do dana. Zaista uživam u njegovoj igri danas. Fokusiraćemo se na to da svojimo ovaj trofej. Na to ću kao trener ostati usredsređen. Naravno da je sposoban! Ako bude zdrav, a sada je to tako, može da dobije sledećih nekoliko grend slemova i da bude najbolji! To mu je cilj, ima potencijal, igru, sve što mu je potrebno i mislim da to može da ostvari. Potvrđuje svakog dana da je sposoban da potuče rekorde.

Novosti.rs

Komentari