(VIDEO) FEDERER PONOVO SPREMA SABR DA SRUŠI NOVAKA! Samo Nole ga je rasturao kad je ovo oružje koristio protiv njega! MOŽDA MU PROĐE PROTIV RAFE!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) FEDERER PONOVO SPREMA SABR DA SRUŠI NOVAKA! Samo Nole ga je rasturao kad je ovo oružje koristio protiv njega! MOŽDA MU PROĐE PROTIV RAFE!

Rodžer Federer (39) nedavno je počeo ponovo da trenira, želi da u 2021. godini iznenadi Nadala i Đokovića, a spremio je i tajno oružje za novu sezonu!

U nedavnom intervjuu Federer je otkrio da će iduće godine mnogo više koristiti "SABR", kombinaciju udaraca koju je koristio tokom 2015. godine i koja mu je donela mnogo uspeha, ali je na kraju batalio zbog mnogo kritika u javnosti.

"Razmišljam već o tome kako da koristim SABR iduće godine", ispričao je Federer kome bi pomenuti udarac omogućio manju potrošnju energije.

U pitanju je "Sneak Attack By Roger" koji predstavlja "prikradanje mreži" dok rival servira, posle čega dolazi do poluvoleja na mreži i brzog završetka poena, što je Federer naročito koristio kod nesigurnijih tenisera i onih sa lošijim drugim servisom.

Umesto čekanja servisa rivala - Federer bi došao do pola terena i iznenadio protivnika.

Predstavio ga je u Sinsinatiju 2015. godine, i zahvaljujući njemu je pobeđivao, ali i bio kritikovan zbog "nedžentlemnstva", što mu se nije često dešavalo u karijeri.

Federer je istakao da je to potez koji je nemoguće vežbati na treninzima, prosto jer niko od tenisera s kojima sparinguje ne želi tako da igra, pa zato nije mogao da se pripremi za US Open i ATP finale gde ga je zaustavljao Đoković - jedini kome taj potez nije napravio problem.

Možda misli da sada hoće?

Mondo

Komentari