(VIDEO) KRAJINOVIĆ NA KORAK OD TITULE U BUDIMPEŠTI: Đere ušao u 30 najboljih!

Krajinović je nakon nepunih sat vremena igre eliminisao francuskog tenisera i 49. reketa sveta

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) KRAJINOVIĆ NA KORAK OD TITULE U BUDIMPEŠTI: Đere ušao u 30 najboljih!

Srpski teniser Filip Krajinović savladao je Pjer-Ig Erbera sa 2:0 u setovima i plasirao se u finale ATP turnira u Budimpešti.

Krajinović je nakon nepunih sat vremena igre eliminisao francuskog tenisera i 49. reketa sveta, Pjera Erbera sa 2:0 u setovima i tako se plasirao u finale ATP turnira u Budimpešti i to je njegovo drugo ATP finale u karijeri.

Krajinović je prvi gem dobio nakon velike borbe i tako napravio prvi brejk, da bi drugi gem na svoj servis dobio bez izgubljenog poena. Najduže se igrao šesti gem, koji je nakon "dve prednosti" pripao Krajinoviću i do kraja dozvolio Erberu da osvoji još samo jedan gem i upisao pobedu u prvom setu.

U drugom setu, čak četiri gema je završeno "sa nulom", a zanimljivo – po dva na obe strane. Krajinović je uzeo još dva brejka Pjer-Ig Erberu i posle 58 minuta tenisa sa 2:0 (6-2, 6-2) otišao u svoje drugo ATP finale u karijeri, u kom će igrati protiv boljeg iz duela Laslo Đere Mateo Beratini.

S druge strane, Laslo Đere nije uspeo da se plasira u finale turnira u Budimpešti, pošto je od njega u dva seta bio bolji Italijan Mateo Beretini.

Đere je plasmanom u polufinale obezbedio ulazak u najboljih 30 tenisera planete od narednog ponedeljka.

B92/mdiji

Komentari