(VIDEO) ŠOK U SINSINATIJU! RUS RUBLJEV OČITAO LEKCIJU FEDERERU, ISPAO I NAŠ KECMANOVIĆ! Nastavlja se pomor favorita!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) ŠOK U SINSINATIJU! RUS RUBLJEV OČITAO LEKCIJU FEDERERU, ISPAO I NAŠ KECMANOVIĆ! Nastavlja se pomor favorita!

Mladi Rus Andrej Rubljev savladao je Rodžera Federera sa 2:0 u setovima (6:3; 6:4) i plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Sinsinatiju.

Federer je još jednom "pobegao" od Novaka Đokovića, pošto su dva tenisera potencijalno mogla da se satanu u polufinalu tunira u Ohaju. Ipak, taj scenario sprečio je Rubljev, koji je za nešto više od sat vremena igre zabeležio jednu od najvažnijih pobeda u karijeri.

Rubljev je odlično počeo meč, odmah oduzeo servis Švajcarcu, koji je odgorvorio istom merom. Rus još jednom pravi brejk i osvaja prvi set rezultatom 6:3.

U drugom setu Rubljevu je bio dovoljan jedan brejk, u sedmom gemu. Na kraju osvaja taj deo igre sa 6:4 za veliku pobedu i plasman u četvrtfinale.

Protivnik Rubljevu u borbi za polufinale Sinsinatija biće zemljak Danil Medvedev.

Rubljev ima 21 godinu i trenutno je 70. igrač na ATP listi, a ovo mu je prvi plasman u četvrtfinale jednog Masters turnira u karijeri.

Miomir Kecmanović, posle maratona sa Zverevom, nije imao snage da pruži jači otpor Robertu Batista-Agutu, koji je slavio sa 2:0 (6:1, 6:2) i plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Sinsinatiju. Srbija ostala sa jednim predstavnikom u Ohaju, Đoković posle ponoći igra protiv Karenjo-Buste.

Španac Roberto Bautista-Agut savladao je Miomira Kecmanović sa 2:0 u setovima i plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Sinsinatiju, prvi put u karijeri.

Kecmanović je bio vidno umoran nakon maratona i istorijske pobede nad Aleksom Zverevom, što je iskusni Španac umeo da iskoristi i dođe do ubedljive pobede.

Već na samom startu bilo je vidljivo da je Agut koncentrisan i da Kecmanoviću neće biti lako na ovom meču. Španac lako dolazi do prednosti od 4:0, a onda i do prvog seta 6:1.

Slična situacija viđena je i u drugom setu, Agut dolazi do 4:0, uz dva brejka, ali ovoga puta Kecmanpović uspeva da osvoji jedan gem više – 6:2.

Bautista-Agut će u polufinalu igrati protiv Francuza Rišara Gaskea, a od ponedljka će prvi put u karijeri biti među deset najboljih tenisera sveta.

Teleks.info/RTS

Komentari