ZAŠTO JE POMEREN OZI OPEN?! PA, ZATO ŠTO JE TO FEDERER TRAŽIO! Samo, uzalud vam trud svirači – OTRESĆE VAS NOVAK SVE!

    foto: Prtintskrin
    Podeli
  • ZAŠTO JE POMEREN OZI OPEN?! PA, ZATO ŠTO JE TO FEDERER TRAŽIO! Samo, uzalud vam trud svirači – OTRESĆE VAS NOVAK SVE!

Kreg Tajli, direktor Australijan opena rekao je da sa velikom sigurnošću može da kaže da će Rodžer Federer zaigrati na prvom grend slemu sezone u Melburnu. Poznato je da su čelnici turnira odlučili da se turnir pomeri za termin od 8. do 21. februara, što je uticalo na značajna tumbanja u kalendaru na startu sezone.

Kako god bilo, organizatori se nadaju da će svi najveći igrači biti na okupu, a to znači da tamo očekuju da stigne i Federer, vlasnik šest australijskih titula.

Iako je nedavno na dodeli nagrada u Švajcarskoj rekao kako "nije još sto odsto spreman", veruje se da će ipak igrati na Australijan openu.

- Imamo obećanje svih igrača da će biti u Australiji. Početak je sezone, svašta još može da se dogodi sa listom igrača, ali svi su voljni da dođu. Svi igrači, uključujući i Rodžera su prihvatili da dođu - kaže Kreg Tajli.

On je rekao da je bio u kontaktu sa Federerom koji nije igrao od prošlog turnira u Melburnu. Imao je dvostruku operaciju kolena i pauzirao je do kraja sezone.

- Rekao nam je da mu termin od 8. februara više odgovara u smislu vremena da se pripremi za Australijan open. Ipak, sve će zavisiti od toga kako će biti njegovo stanje u naredne dve do tri nedelje.

Federer je nedavno stigao na standardne pripreme u Dubai odakle će imati dobru čarter vezu za Melburn.

Organizatori turnira će pokriti avionske troškove svih učesnika turnira, koji će biti u obavezi da po dolasku dve nedelje provedu u karantinu.

Tajli je takođe rekao da turnir ne bi mogao da se organizuje da se od igrača zahtevalo da dve nedelje provedu zaključani u sobi, a dodao je i da se očekuje da poseta turniru bude do 50 odsto u odnosu na prošlu godinu, kada je kroz kapije Melburn parka prošlo rekordnih 840.000 posetilaca

SD

Komentari