TRIBINE ZA 8.000 NAVIJAČA: Pionir u novom ruhu već u oktobru, Dvorana “Aleksandar Nikolić” izgledaće svetski!

Hala će dobiti potpuno novi parket, centralni semafor i koševe, kao i nove teleskopske tribine - rekao je Goran Vesić

    foto: RTVBN
    Podeli
  • TRIBINE ZA 8.000 NAVIJAČA: Pionir u novom ruhu već u oktobru, Dvorana “Aleksandar Nikolić” izgledaće svetski!

Sportisti će od oktobra utakmice igrati na novom parketu u dvorani "Aleksandar Nikolić", od kada će moći da ih bodri više od 8.000 posetilaca. Kapacitet tribina za navijače biće povećan, a rekonstrukcija hale, poznatije kao "Pionir", trebalo bi da počne po završetku tekuće košarkaške sezone.

Kako je obelodanio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, očekuje da glancanje "Pionira" počne u junu, a plan je da se završi 1. oktobra.

- Hala će dobiti potpuno novi parket, centralni semafor i koševe, kao i nove teleskopske tribine - rekao je Vesić. - Zamenom postojećih stolica kapacitet sedećih mesta biće povećan na više od 8.000, čime će biti ispunjeni zahtevi međunarodnih federacija. U ovom trenutku hala može da primi 5.600 posetilaca, a sa teleskopskim tribanama ukupno 6.300.

Osim toga, biće izvedeni radovi na sistemima za ventilaciju kako bi se poboljšali uslovi, a biće menjan izgled unutrašnjosti hale, ali u postojećim gabaritima

- Dvorana "Pionir" je simbol beogradskog sporta i hram košarke. Rekonstrukcija hale odavno je bila neophodna, ali se nijedna vlast pre nas nije setila da je uredi - objasnio je Goran Vesić.

(Novosti)


Komentari