E, SADA SLEDI HAOS, EVROLIGA IZBACILA RUSKE KLUBOVE, OVO ĆE IMATI POSLEDICE I PO ZVEZDU I PARTIZAN! Šta sada, ima li košarka više ikakvog smisla!

    foto: KK CZ
    Podeli
  • E, SADA SLEDI HAOS, EVROLIGA IZBACILA RUSKE KLUBOVE, OVO ĆE IMATI POSLEDICE I PO ZVEZDU I PARTIZAN! Šta sada, ima li košarka više ikakvog smisla!

Evroliga je donela odluku da iz svojih takmičenja, same Evrolige i Evrokupa, izbaci sve klubove iz Rusije.

To se odonosi na evroligaše CSKA iz Moskve, UNIKS Kazanj i Zenit Sankt Peterburg, kao i na učesnika Evrokupa, Lokomotivu Kubanj iz Krasnodara.

U odluci čelnika elitnih evropskih klupskih takmičenja, navodi se, u tački jedan, da su pomenuti klubovi suspendovani, a u tački dva sledeće:

"Evroliga će nastaviti da pomno prati razvoj događaja (u vezi sa vojnom operacijom Rusije u Ukrajini, prim. prev.). Ako se situacija ne bude razvijala na povoljan način, sve ligaške utakmice odigrane protiv ruskih klubova biće anulirane, i tako će se dobiti novo stanje na tabeli".

Šta to znači za klubove iz Srbije?

Obrišu li se rezultati ruskih klubova, Crvena zvezda bi ostala bez evroligaške pobede nad Uniksom (77:84), trijumfa nad Zenitom (58:69), ali i poraza od njega (76:80), te poraza od Uniksa (78:98) i CSKA (78:76). Umesto učinka 10-15, crveno-beli bi imali 8-12.

Što se Partizana tiče, on je samo jednom igrao sa Lokomotivom u Evrokupu, izgubio je sa 101:94, a drugi meč je na programu trebalo da bude 30. marta 2022.

Novosti

Komentari