BOŽE, NA ČEMU SU FRANCUZI! ERTL I JOŠ DVE ZVEZDE IZBAČENE IZ REPKE ZBOG RUSIJE! Majstori, nastavite, za Srbiju je super!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • BOŽE, NA ČEMU SU FRANCUZI! ERTL I JOŠ DVE ZVEZDE IZBAČENE IZ REPKE ZBOG RUSIJE! Majstori, nastavite, za Srbiju je super!

Francuski košarkaški asovi Tomas Ertel, Lui Laberije i Žan-Šarl Livio neće moći da predstavljaju Francusku na predstojećem Prvenstvu Evrope pošto su ovog leta potpisali ugovore za ruske ekipe.

Tamošnji Savez doneo je odluku da iz nacionalnog tima izbaci sve košarkaše koji odluče da karijeru nastave u Rusiji i Belorusiji, sve zbog ratnih dešavanja na prostoru Ukrajine.

Ertel je dres madridskog Reala zamenio Zenitovim, Laberije je iz Valensije prešao u Uniks, dok je Livio dogovorio saradnju sa moskovskim CSKA, tako da ih selektor Vensan Kole nije uvrstio na skraćeni spisak koji čini 16 imena.

Zakletva da se neće preći u rske i beloruske klubove

Takođe, Savez će od igrača zahtevati da potpišu takozvanu zakletvu prema kojoj se obavezuju da za vreme trajanja ratnih dešavanja neće potpisati ugovore za ruske i beloruske timove, a onaj ko je bude prekršio neće biti u konkurenciji za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Novosti

Komentari