SRBIJA JE ŠAMPION EVROPE, LAVICE ODUVALE FRANCUSKINJE! Spektakularna igra naših devojaka, a sad po medalju i na Olimpijadi!

    foto: KSS
    Podeli
  • SRBIJA JE ŠAMPION EVROPE, LAVICE ODUVALE FRANCUSKINJE! Spektakularna igra naših devojaka, a sad po medalju i na Olimpijadi!

Košarkašice Srbije su po drugi put pokorile Evropu pošto su u finalu Evropskog prvenstva savladale selekciju Francuske rezultatom 63:54.

Francuskinje su bile favoriti, ali za izabranice Marine Maljković, to nije značilo baš ništa.

Odvale su Francuskinje kao od šale, a igra lavica na momente je bila spektakularna.

Podsetimo, Lavice su na putu do finala srušile aktuelnog šampiona Evrope, selekciju Španije, posle produžetka, a zatim u dramatičnom finalu nanele poraz i sjajnoj Belgiji.

Francuskinje je važile za najjači tim na prvenstvu, praktično su se prošetale do finala, sve utakmice su dobile sa dvocifrenom razlikom, ali Srbija je pokazala od čega je satkana.

Baš kao i 2015. godine u Budimpešti, kada Srbija je sprečila favorizovanu Francusku da dođe do trofeja.

Dominantna je Srbija bila tokom većeg dela meča uz tek sporadična popuštanja.

Već u drugoj četvrtini stigle su do dvocifrene prednosti, koja je održavana do kraja meča.

Sjajno je u drugom poluvremenu povukla Anderson nakon što je Valerijan Vukosavljević dovela Francusku do rezultatskog priključka na kraju prvog. U jednom trenutku bilo je i plus 18 za Srbiju.

Srbiju je predvodila Ivon Anderson sa 18 poena (9/14), a dvocifrene su bile i Jelena Bruks sa 15 (5/13) i Sonja Vasić sa 12 poena. Vasić je svom učinku dodala i osam skokova, kao i šest asistencija.

Sa druge strane, najveće probleme Srbiji zadala je Valerijana Vukosavljević sa 15 poena. Naša reprezentacija je u istoriji osvojila osam medalja, dve pod imenom Srbija, šest kao Jugoslavija (zlato (2015), srebro (1968, 1978, 1987, 1991), bronza (1970, 1980, 2019).

Mediji

Komentari