SRBIJA JE NAJBOLJA, ZLATO JE NJIHOVO! PERO ANTIĆ ANALIZIRAO EVROBASKET! Sve blakanske ekipe su odlične, Francuzi su postali Ameri...

    Podeli
  • SRBIJA JE NAJBOLJA, ZLATO JE NJIHOVO! PERO ANTIĆ ANALIZIRAO EVROBASKET! Sve blakanske ekipe su odlične, Francuzi su postali Ameri...

Legendarni makedonski košarkaš Pero Antić komentarisao je za MONDO dešavanja na Eurobasketu.

BIvši košarkaš Pero Antić u subotu je igrao mali fudbal na drugom humanitarnom Međunarodnom turniru veterana u Banjaluci i oduševio je sve prisutne. Nekadašnji trostruki osvajač Evrolige (dve sa Olimpijakosom i jednu sa Fenerbahčeom) dobro se snašao i na malom fudbalu u dvorani "Borik", gde je nastupio u timu sa rukometašem Mladenom Bojinovićem, fudbalerima Milošem Krasićem, Lanetom Jovanovićem...

Kolege iz banjalučke redakcije MONDA bile su na licu mesta, pa je sa Antićem je neizbežna tema bio naravno Eurobasket koji se trenutno igra u Nemačkoj, Gruziji, Češkoj i Italiji, na kome nastupaju četiri Ex-Yu reprezentacije.

"Odlična košarka se igra. Meni se sviđa što su naše balkanske zemlje došle sa jakim rosterima i što pokazuju odlične partije i igru koju gajimo mi Balkanci. Svi znamo ko su favoriti. Želim da Srbija osvoji zlato, imaju kvalitetnu ekipu, a osim njih Slovenija i Grčka su po meni isto tu. Takođe, dobru košarku su pokazali i Litvanci. Biće interesantno svakako. Ali, opet, Srbi, mada ne želim da ispadne kako namećem pritisak, treba da osvoje zlato", rekao je Pero Antić za MONDO.

Ako je suditi po kladionicama, uz Srbiju je najveći favorit prvenstva Francuska koja je u prvom kolu izgubila od Nemačke, da bi potom u drugom posle velike drame savladala Litvaniju.

"Njih bih sklonio, ne znam zašto. Jednostavno ne sviđa mi se njihov način igre. Kao da su preuzeli američki mentalitet. Imaju dosta kvalitetnih igrača, ali timska igra i hemija dobijaju utakmice, a ne pojedinci", poručio je Antić koji se nagledao i blistavijih generacija reprezentacije Francuske u igračkoj karijeri.

Možda je to problem i kod reprezentacije Hrvatske?

Ipak, najvažniji je humanitarni karakter turnira, koji se održava pod sloganom "Mi igramo, one pobeđuju", odnosno da se podrže nacionalne akcije i aktivnosti u borbi protiv raka dojke.

"Moguće, najmanje sam gledao Hrvatsku. Meni je Bojan Bogdanović odličan prijatelj, znam i dosta ostalih (Ivicu) Zupca, Anta Žižića, ali ne znam kako je unutra. Ukoliko rezultata nema, onda nešto fali. Mada nesumnjivo imaju kvalitet".

Kako vam se čini Bosna i Hercegovina?

"Ludaci, ludaci! Sviđa mi se što se vratio (Jusuf) Nurkić, tu je (Džanan) Musa, vidi se da hemija postoji. Stručni štab i igrači su bukvalno celina i igraju odlično. Što je najbitnije - smieu se! Moj otac me naučio da se smejem dok igram košarku, a da prestanem kad je budem morao raditi. Vidite kako se 'zmajevi' smeju, uživaju dok igraju zajedno", zaključio je nekadašnji ljubimac navijača Crvene zvezde, čiji je dres nosio u dva navrata.

Mondo

Komentari