AKO I POSLE OVE BRUKE SOLSKJER OSTANE, NEŠTO NIJE U REDU SA JUNAJTEDOM! Ovaj put lekciju im očitao nejaki Votford... Ej ljudi, popili su četiri komada!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • AKO I POSLE OVE BRUKE SOLSKJER OSTANE, NEŠTO NIJE U REDU SA JUNAJTEDOM! Ovaj put lekciju im očitao nejaki Votford... Ej ljudi, popili su četiri komada!

Mančistrer junajted je doživeo ono što je malo ko od njegovih navijača mislio da je moguće.

Ekipa s Old Traforda je u 12. kolu Premijer lige gostovala nejakom Votfordu koji je iz 11 prethodnih prvenstvenih utakmica skupio samo deset bodova, pa se nalazio tik iznad crte koja deli timove na one koji opstaju u elitnom rangu i one koji ispadaju.

I, taj i takav Votford je deklasirao ekipu Junajteda.

Na kraju je bilo čak 4:1, a kako je igrao tim Olea Gunara Solskjera, moglo bi se već sada reći da je u pitanju klub koji nema trenera. Možda će formalno otkaz tek uslediti, posle objavljivanja ove vesti, ali je i na terenu delovalo kao da "dirigenta" pored aut-linije nema.

Iako su nastupili i Kristijano Ronaldo, i iza njega moćni trio DŽejdon Sančo - Bruno Fernandeš - Markus Rašfrod, iako je među starterima bio i iskusni Nemanja Matić, a golman David de Hea čak dvaput zaustavio udarce s bele tačke, to nije bilo ni izbliza dovoljno da se izbegne nova rezultatska katastrofa.

Naime, već u 11. minutu inicijativa domaćih, koje predvodi Klaudio Ranijeri, donela im je jedanasteerac, koji je Ismaila Sar prokockao čak dvaput. Oba puta mu je De Hea odbranio, a morao je "na popravni" jer je utvrđeno da je prvi put prevremeno napustio gol-liniju. Interesantno, iako je koji sekund kasnije bio savladan, pošto su do odbitka stigli njegovi rivali, De Hea je poslat opet da brani penal, iz pomenutog razloga koji je utvrđen pregledom snimka.

Međutim, nije Votford dugo čekao na vođstvo. King je u 28. minutu iskoristio dodavanje Denisa s leve strane da neometan, sa osam metara, savlada golmana Junajteda, a u 44. minutu Sar se iskupio snažnim a preciznim udarcem, kojim je doneo 2:0.

Poslao je Solskjer na teren i Entonija Marsijala i Donija van de Beka, ponadao se da je "to - to", kada je baš Van de Bek iskoristio izvrsnu Ronaldovu asistenciju glavom da u 50. minutu prepolovi zaostatak, ali...

Nadahnuti igrači Klaudija Ranijera nokautirali su Junajted u nastavku meča. Posao im je bio olakšan od 69. minuta zbog "gluposti" Harija Megvajera (defanzivac kluba iz Mančestera je krenuo napred, loptu je gurnuo prejako, pa je, videvši da gubi posed, snažno udario po nogama rivala koji mu je loptu oduzeo, posle čega je dobio drugi žuti karton).

Brojčano jači Votford je u sudijskoj nadoknadi vremena golovima rezerviste Pedra, te Emanuea Denisa koji se posle dve asistencije upisao u listu strelaca, dotukao grogiranog rivala koji na kraju nije znao šta ga je snašlo.

Mančester junajted je posle petog poraza u 12 prvenstvenih mečeva (uz samo pet pobeda, a četiri izgubljene utakmice od poslednjih pet u Premijer ligi) sedmi na tabeli, sa 12 bodova zaostatka za vodećim Čelsijem, a Votford se probio sa 17. na 16. mesto.

Novosti

Komentari