ČEKA SE DA BOMBA EKSPLODIRA! NOVI TRENER BARSE NEĆE BITI NI MARTINEZ, NITI ĆAVI... Katalonce uzima Nemac, on je stvorio Negelsmana, Tuhela, Hitera...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ČEKA SE DA BOMBA EKSPLODIRA! NOVI TRENER BARSE NEĆE BITI NI MARTINEZ, NITI ĆAVI... Katalonce uzima Nemac, on je stvorio Negelsmana, Tuhela, Hitera...

Opasno su seistanjili živci navijačima Barselone od bruke za brukom koju njihov klub doživljava.

Trener Ronald Kuman, iako i sam pretpostavlja da je bivši, i dalje sedi na klupi i vodi ekipu, a gigant iz Katalonije igra na niovu prosečnih klubova.

Ako je verovati Nemcima rešenje za novog trenera je veoma blizu, pregovori su u toku i na Nou Kamp bi mogao da stigne vrhunski stručnjak. Zbog toga je i raspoloženje među navijačima Barselone u naglom rastu.

Neće to biti nijedan od dosad pominjana tri kandidata - Roberto Martinez, Ćavi Ernandez, Andrea Pirlo, nego "tata svih trenera" u Nemačkoj Ralf Rangnik!

Reč je o čoveku koji je svojim idejama stvorio fudbalsko carstvo Lajpciga i Salcburga, velikom fudbalskom znalcu zahvaljujući čijim su lekcijama vrhunski treneri postali Julijan Nagelsman, Adi Hiter, Džesi Marš, Ralf Hazenhiltl, Rodžer Šmit... A veliki uticaj imao je i na trenera aktuelnog prvaka Evrope Čelsija, Tomasa Tuhela.

Velike zasluge pripisuju mu se za titulu prvaka sveta koju je Nemačka osvojila 2014. godine, a podatak da od prvih šest klubova u Bundesligi čak pet vode njegovi trenerski puleni, samo upotpunjava sliku o njegovom kvalitetu.

Ovog leta bio je na meti Milana, očekivalo se da preuzme dužnosti trenera i sportskog direktora, ali je uprava kluba odlučila da zadrži dosadašnji tandem Pioli - Maldini.

Na sreću Barselone, čini nam se. Klub iz Katalonije trenutno se nalazi na sedmom mestu u Primeri, mestu koje ne vodi u Evropu naredne godine, a večeras u 21.00 očekuje ga duel sa madridskim Atletikom.

24sedam


Komentari