RANGNIKOVA METLA ZAOBIŠLA MATIĆA, ALI ZATO SU MARSIJAL, DŽONS, MATA, LINGARD POČIŠĆENI! Nemac čelilnom pesnicom meja krvnu sliku Junajteda!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • RANGNIKOVA METLA ZAOBIŠLA MATIĆA, ALI ZATO SU MARSIJAL, DŽONS, MATA, LINGARD POČIŠĆENI! Nemac čelilnom pesnicom meja krvnu sliku Junajteda!

Ralf Rangnik je jedva zakoračio na tlo Mančestera pre nego što je izjavio da je njegovom timu potreban rad.

Junajted ima prilično kvalitetnih pojedinaca, ali sa druge strane i onih koji konstantno greju klupu uzaludno čekajući neku šansu.

Tu je i dodatni problem nekoliko velikih imena koja zahtevaju više vremena u igri. Sudeći po dosadašnjem učinku ove sezone, biće im teško da se probiju, pa je odlazak možda i najbolja opcija za sve strane.

Izgleda da će igrači poput Entonija Marsijala, Džesija Lingarda, Huana Mate, Fila Džonsa sledećeg meseca potencijalno zatvoriti vrata "Old traforda".

Što se tiče Lingarda, njegov učinak protiv Jang Bojsa u njegovoj poslednjoj utakmici je bio loš, i izgleda da žudi za potencijalnim povratkom u Vest Hem, koji mu je omogućio da nezaboravno procveta tokom pozajmice u drugoj polovini prošle sezone.

Rangnik možda nije želeo da se nosi sa ovim dilemama tako rano u svojoj vladavini na "Old Trafordu", sa svojim čvrstim fokusom na postizanje rezultata na terenu.

Od najvećih visina do najnižih padova. Nažalost, to je sumiralo karijeru Entonija Marsijala u Mančester junajtedu.

Njegov gol protiv Liverpula na debiju bio je savršen način da se predstavi navijačima, ali od tada, osim nekoliko tračaka magije, nije uspeo da se popne na iste visine. Sada, izgleda da je strpljenje konačno puklo.

Njegov agent je otkrio za "Skaj Sports" da njegov klijent želi novu avanturu.

Sudeći po nedostatku vremena za igru i novim zahtevima Rangnikovog visokog sistema presinga, Marsijal neće mnogo nedostajati. Uživao je u svojim sjajnim događajima tokom godina u klubu, ali je došlo vreme da se raziđu.

Timovima će možda biti teško da smanje cenu koju će Junajted želeti da prikupi, ali nije isključena mogućnost pozajmice. Poslati ga do kraja sezone, a zatim napraviti dugoročan izbor ovog leta bi uspelo.

U remiju Junajteda protiv Jang Bojsa u Ligi šampiona, Lingard je bio jedan od marginalnih igrača koji su dobili priliku da impresioniraju Rangnika. Međutim, to mu nije uspelo, pošto je igrao na veoma klimavim nogama.

Truda je bilo, kao i uvek. Ali ispod energičnog trčanja i povremenog presinga, krio se očigledan nedostatak kvaliteta i izgubljene lopte.

Imao je nekoliko sjajnih trenutaka na "Old Trafordu" tokom godina i, pošto je navijač Junajteda, neće biti voljan da ode. Nažalost, njegovoj karijeri to treba da se desi.

Postojaće veliki broj klubova koji žele da istrgnu Lingarda iz ruku Junajteda. Među njima je možda i Vest Hem, a poslednjih dana se sa njim povezivao i Njukasl. Pozajmica do sledećeg leta može biti najbolji put za njega.

Bio bi prilično lud povratak ako bi se Fil Džons prisilio da se vrati u prvi tim Junajteda. Rečeno je da je tražio da igra za U23 u pokušaju da izgradi oštrinu, a smatra se da je Rangnik bio impresioniran njegovim stavom.

Sada se vratio na trening, Džons je dobio šansu da obezbedi mesto u planovima privremenog menadžera za ostatak sezone. Povrede su jedini razlog zašto je njegova karijera skrenula sa koloseka.

Njegov poslednji nastup u seniorskoj postavi imao je protiv Tranmir Roversa u januaru 2020. i od tada je pretrpeo brojne povrede. Ukupno, štoper je bio van terena 18 meseci.

Dakle, zbog sumnji koje još uvek okružuju njegovu sposobnost da ostane u formi, možda bi bilo najbolje za Junajted da smanji svoje gubitke. Možda je ovo okrutan način da se raziđu, ali bi bilo bolje za Džonsa da se ponovo izgradi u drugom klubu.

Huan Mata je možda odigrao svoju poslednju utakmicu Lige šampiona za Junajted i, sudeći po tome kako je igrao protiv Jang Bojsa, navijačima neće mnogo smetati njegov odlazak. Bio je solidan, ali nije učinio ništa da se istakne među ostalima.

Mata se sada približava fazi svoje karijere u kojoj bi bilo bolje da ode kako bi svoje poslednje godine okončao sa nekim redovnim minutama. U Junajtedu, u žestokoj konkurenciji, ove godine će vrlo retko igrati ili nikad. Njegov nedavni izlazak bio je tek drugi u sezoni.

Koliko je realna velika čistka? Teško. Iako Rangnik možda želi da rastereti deo rostera i zameni ga igračima koji više odgovaraju njegovim zahtevima, to neće biti tako lako.

Za Marsijala i Lingarda sigurno ima klubova koji su voljni da ih uzmu ove sezone - bilo na pozajmicu ili za stalno. Oba igrača su pokazala svoj kvalitet na skoro najvišem nivou i udahnula bi novi život timovima kojima očajnički nedostaje kreativnost u napadu. Ali Junajted će imati težak zadatak da se reši Džonsa i Mate. Imaju visoke plate i jedva da su igrali poslednjih godina. Međutim, bilo bi u njihovom najboljem interesu da odu, a kompromis bi mogao podmazati točkove da se ti transferi i dogode.

Sportske.net

Komentari