RANGNIK ODLEPIO ZA MATIĆEM, SRBIN DOBIJA NOVU ULOGU, BIĆE JUNAJTEDOV KVOTERBEK! Nemac je najzad ukapirao kakvu igračinu ima!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • RANGNIK ODLEPIO ZA MATIĆEM, SRBIN DOBIJA NOVU ULOGU, BIĆE JUNAJTEDOV KVOTERBEK! Nemac je najzad ukapirao kakvu igračinu ima!

Mančester junajted je celokupan posao protiv Barnlija (3:1) završio u prvom delu meča, a važnu ulogu na meču imao je i srpski fudbaler Nemanja Matić. Nakon nekoliko nedelja saradnje Ralf Rangnik kao da je video nove mogućnosti iskusnog veznog fudbalera, pa mu je namenio drugačiju ulogu.

U izmenjenoj formaciji, Matić je imao više kontakta sa loptom, kao i slobodu da je distribuira kako on želi. Rangniku se svidelo kako je to izgledalo, iako se neko vreme piše da mu traži zamenu.

Nemački trener za kojeg njegovi učenici poput Klopa ili Tuhela kažu da je najbolji uporedio je Matićevu ulogu sa mestom kvoterbeka u američkom fudbalu.

"Bilo mi je važno da budemo sveži i da imamo šest novih igrača na terenu. Zato smo igrali sa dva napadača, Sančo je bio levo, Grinvud desno, a imali smo i dve šestice. Imali smo Nemanju Matića u timu kao neku vrstu kvoterbeka, čoveka koji može da stane na loptu ili da deli pasove kada je potrebno. Takođe, energija koju Mektominej ima je zarazna", zaključio je Rangnik.

Ekipa Mančestera pobedom protiv Barnlija vratila se na pravi put, a sada zauzima 6. mesto u ligi sa 31. osvojenim bodom iz 18 mečeva. Ukoliko bi pobedili u zaostaloj utakmici, prestigli bi Vest Hem koji je na poziciji iznad njih.

Mondo

Komentari