BESNI RAT U SVLAČIONICI JUNAJTEDA, IGRAČI SE DIGLI PROTIV RANGNIKA! Pola tima hoće da ide, LŠ sve dalje, za sve krive Nemca!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • BESNI RAT U SVLAČIONICI JUNAJTEDA, IGRAČI SE DIGLI PROTIV RANGNIKA! Pola tima hoće da ide, LŠ sve dalje, za sve krive Nemca!

U Mančester Junajted besni pravi sukob u svlačionici. Igrači su podeljeni, najnoviji slučaj je Markus Rašford. Naime, on želi da ode, iznerviran nepoverenjem Ragnika, iza ugla čeka PSŽ koji ga vidi kao zamenu za Mbapea.

Jasno je da će Junajted učiniti sve da zadrži igrača iz svoje škole, ali njegov govor tela pokazuje da mu je svega dosta. Engleski reprezentativac je jedan od onih koji sumnja u kvalitet Ragnika, ali i njegovu sposobnost da izabere novog trenera. On veruje da Nemac ne bi trebalo da ima glavnu reč i apriori je protiv gotovo već izvesnog dolaska Ten Haga iz Ajaksa.

Kako rekosmo većina igrača je protiv sadašnjeg menadžera, ne sviđaju im se njegovi trenerski metodi, a mnogi u pola glasa pričaju da nije ni čudo što ima jedan trofej u karijeri, kup pre deceniju sa Šalkeom.

Erik Baji je čak otvoreno rekao da ne razume izbore Ragnika, aludirao je na Megvajera, najskupljeg defanzivca svih vremena koji je u očajnoj formi, ali i dalje drži mesto u timu. Baji je samo sedam puta igrao ove sezone, a za njega nije bilo mesta u porazu u gradskom derbiju, iako je Varan zbog korone bio odsutan.

Nezadovoljan je i Dijego Dalot, Portugalac je bio standardan, ali je onda preseljen na klupu, Van-Bisaka je odigrao par loših mečeva, no, zadržao je mesto u ekipi.

O Pogbi ne treba pričati, njega više niko ne može ubediti da ostane, spreman je da ode čak i za duplo manji novac nego što mu nudi sadašnji klub. Uz Pogbu, odlaze sigurno Kavani i Džesi Lingard kao slobodni igrači, a transfer je tražio i rezervni golman Din Henderson. Za njega su odbijane ponude nakon fantastične sezone u Šefild Junajtedu, vratili su ga na "Old Traford" uz obećanje da će dobiti šansu, ali De Hea brani, pogotovo ove sezone nema dileme ko je prvi golman, jer je engleski reprezentativac bio među stativava svega tri puta, i to nijednom u PL!

Javnost se slaže da je ovo kulminacija loših desetak godina upravljanja timom, izostanka želje da se imenuje sportski direktor nakon odlaska Ser Aleksa. To je rezultiralo sa dosta bačenog novca na transfere, smenama trenera, izostankom ulaganja u školu fudbala u Karingtonu, jer danas u Junajtedu samo nezadovoljni Rašford i prokaženi Grinvud koji je van tima zbog slučaja silovanja, imaju neku ulogu u timu.

Tu je naravno i Pogba, ali se on igrački formirao u Juventusu i od povratka 2016. nije ponovio nikada partije iz Torina. Ostali poput MekTomineja (manje) i Lingarda (više) nisu posebno značajni, Škot ne donosi neku novu vrednost timu, Englez ne dobija šansu. Ragnik je sada lansirao Elangu, ali mnogi smatraju da je to više očaj nego racionalna odluka.

Van kluba su Pereira, Čong, Brendon Vilijems, Tuanzebe, u sve njih je polagana velika nada. Jasno da se da mladim igračima ne osvaja ništa, ali problem je što nema fudbalera ni blizu nekadašnjim kvalitetima generacije 92. Samo, ima tu i druga teorija, koja je po nama bliža istini, takva generacija se rađa jednom u pola veka...

Osnovni problem ostaje odbrana. Niti Megvajer vredi pomenuti novac, niti bilo ko od defanzivnih veznih igrača može da ga zatvori kada ostane na brisanom prostoru. Matić ima previše godina, za MekTominaja smo već rekli da to nije kvalitet za "Đavole", a Fred je drugačiji tip igrača.

Na ovo dodajte manjak samopouzdanja fudbalera, kao da nemaju pobednički mentalitet, što nije čudo, ako izuzmemo Ronalda, ostali baš ne izgledaju kao opsednuti pobedom, a Ragnik nema ni prave zamene. Kao da se ni oni sa klupe ne bore za mesto u timu, pa je ceo utisak prilično obeshrabrujući.

I naravno, nećemo zaboraviti Kristijana Ronalda. Njegove golove niko ne može da ospori, ali čim je ušao u krizu (pogodak u deset mečeva) to se odrazilo na tim, ne samo na rezultate, već je iz njega pokuljala dobro poznata frustracija. On navodno smatra da gubi vreme, da ostatak tima jednostavno nema volju da se bori, a druga strana mu zamera da misli na sebe, odnosno da pod borbom podrazumeva to da svi igraju za njega.

Zbog čega ga nije bilo protiv Sitija?

Klub, odnosno trener tvrde da je povređen, ali malo ko veruje u to. Njegova sestra je otkrila da je potpuno spreman, sa druge strane Roj Kin koji poznaje Ronalda kaže da on ne bi propustio sa lakšom povredom meč protiv Sitija ni za živu glavu. Portugalac je otputovao u domovinu što je mnoge zabezeknulo, a pojavile su se informacije da je odbio da bude rezerva. Već se priča da će ugovor biti raskinut, odnosno da i klub želi da ga se reši, ali i da Ronaldo hoće da ode, samo je pitanje može li Mendeš da sredi transfer u PSŽ?

Situacija u borbi za četvrto mesto je takva da bi posle Totenhema stvari mogle da budu još gore. Jer, Arsenal je preskočio "Đavole" na četvrtom mestu, bod više i čak tri utakmice manje. Iza je Vest Hem, ali sedmoplasirani Totenhem ima samo dva boda manje i dve utakmice manje. Drugim rečima, čak i remi ne bi značio puno, jer bi to moglo da omogući Arsenalu da dodatno odmakne, a i Vest Hem bi pobedom protiv Lestera mogao da preskoči Ragnikov tim.

Mančester Junajted je ostao na samo dva fronta, nema ih ni u FA kupu, posle Totenhema ih čeka revanš sa Atletikom na "Old Trafordu". Imaju 1:1 iz prvog meča, gol u gostima više ne znači ništa, pa se u Engleskoj kreće od "nule". U ovakvoj formi teško da mogu da prođu "Jorgandžije", tim pre što se činilo u prvoj utakmici da su Španci za klasu bolji tim. A opet, i ako prođu, kako ih zamisliti kao ravnopravne u duelu sa najboljim evropskim timovima?

Sportske.net

Komentari