SITI SE POIGRAO SA JUNAJTEDOM! DERBI MANČISTERA, ŠTO TO BEŠE?! De Brujne i Marez dvostruki strelci, ČETIRI LAKA KOMADA!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • SITI SE POIGRAO SA JUNAJTEDOM! DERBI MANČISTERA, ŠTO TO BEŠE?! De Brujne i Marez dvostruki strelci, ČETIRI LAKA KOMADA!

Iako su imali određenih uspeha u međusobnim duelima u prethodnim sezonama, deluje izvesno da Mančester Junajted još uvek nije ravnopravan takmac Mančester Sitiju i da, kada ovi igraju onako kako mogu, prosto moraju doći do pobede. Tako je bilo (4:1) i u meču odigranom u okviru 28. kola Premijer lige.

Mančester Siti je poveo golom Kevina De Brujnea u petom minutu. Džejdon Sančo je izjednačio u 22, ali je šest minuta kasnije Belgijanac postigao svoj drugi gol.

Računajući ovaj meč, De Brujne je na 100 duela koje je odigrao kao domaćin u Premijer ligi, kao fudbaler Sitija i Čelsija, učestvovao u 88 golova, što kao strelac (31), što kao asistent (57).

Obrazac utakmice nije se mnogo menjao i, istina, verovatno niko i ne bi očekivao da ne bude tako. Siti je kontrolisao posed, time je kontrolisao polje, dok je ekipa Ralfa Rangnika pokušavala opasna da bude kroz tranzicije. Bez obzira na razliku u opredeljenjima sadašnjeg i prošlog trenera Junajteda, pristup protiv Mančester Sitija je manje-više isti.

Isti je i onaj češći ishod u prethodnim sezonama.

Pobedu Sitija potvrdio je golom Marez u 68, a potom ju je učinio veoma ubedljivom u nadoknadi vremena.

U prvom meču nedeljnog programa ekipa Arsenala savladala je Votford sa 3:2 kao gost i time stigla do četvrtog mesta na tabeli.

Golove za ekipu Mikela Artete postigli su Edegard, Saka i Martineli, dok su strelci za Votford bili Ernandez i Sisoko.

Tabela:

Mančester Siti 69

Liverpul 63

Čelsi 53

Arsenal 48

Mančester Junajted 47

Vest Hem 45

Totenhem 42

Vulverhempton 40

Sautempton 35

Kristal Palas 33

Aston Vila 33

Lester 33

Brajton 33

Njukasl 28

Brentford 27

Lids 23

Everton 22

Barnli 21

Votford 19

Norič 17

RTS

Komentari