ŠOK OTKRIĆE! EMILIANO SALA I PILOT OTROVANI, Istraga došla do frapantnih dokaza o PADU AVIONA U KOJEM JE POGINUO FUDBALER!

    Podeli
  • ŠOK OTKRIĆE! EMILIANO SALA I PILOT OTROVANI, Istraga došla do frapantnih dokaza o PADU AVIONA U KOJEM JE POGINUO FUDBALER!

Prošlo je više od šest meseci od tragičnog pada aviona u kojem su poginuli fudbaler Emiliano Sala i pilot David Ibotson.

Istražioci i su napokon došli do velikog otkrića koje je mnoge zanimalo. Kako su prenijeli brojni svetski mediji, uzrok pada malog privatnog aviona je trovanje ugljikovim monoksidom. Tokom obdukcije Salinog tela utvrđena je razina ugljikovog monoksida od čak 58 odsto. Sve preko 50 posto smatra se kobnim. Istražioci su zaključili da je pilot zbog toga izgubio kontrolu nad avionom, a olupina je nađena na dnu La Manša.

Vrhunski tim istražitelja kontaktirao je proizvođača aviona u SAD-u da bi utvrdili kako je plin dospeo u kabinu.

"Naša istraga ide i u pravcu mogućih ostalih uzroka nesreće, tehničkih i ljudskih faktora koji su možda uticali na ono što se dogodilo'', rekli su istražioci pa dodali:

''Opasno visoka razina ugljikovog monoksida u telu Emiliana Sale povlači mnoga pitanja. Kako je preminuo biće utvrđeno u daljnjoj istrazi. Porodica veruje da je potrebna detaljna istraga i pregled letelice. Javnost mora saznati kako je moguće da je plin ušao u kabinu. O tome ovisi i sigurnost tih aviona u budućnosti''.

Index/Teleks.info

Komentari