SOLSKJER ZA POJAČANJA TROŠI 650 MILIONA EVRA! Nemanja Matić na izlaznim vratima, menja ga Hrvat Rakitić. JUNAJTED SPREMA MOĆAN TIM!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • SOLSKJER ZA POJAČANJA TROŠI 650 MILIONA EVRA! Nemanja Matić na izlaznim vratima, menja ga Hrvat Rakitić. JUNAJTED SPREMA MOĆAN TIM!

Kako piše Dejli Mejl Ole Gunat Solskjaer i njegovi suradnici u Mančister Junajtedu nameravaju očistiti svlačionicu od igrača na koje ili ne računaju, ili više ne igraju sa istim žarom za klub kao pre.

Na Old Trafordu su navodno sastavili golemu listu želja koja ukupno vredi 650 milijuna evra.

Najveća Junajtedova želja je Aaron Wan-Bissaka, fantastični desni bek Kristal Palasa. Sjajni 21-godišnji mladi engleski reprezentativac statistički je jedan od najboljih igrača u Europi na toj poziciji, a u Premijer ligi je bio prvi po broju izbijenih lopti, presečenih lopti, broju dobijenih duela, ali najuspješniji u igri jedan na jedan. On je ujedno i najizgledniji od svih Junajtedovih ppojačanja. Njegova cena je 55 miliona evra.

Propadne li transfer Wan-Bissake, sledeći na listi prioriteta na toj poziciji je desni bek PSŽ Thomas Meunier, čija je cena oko 33 miliona evra. Za ovog fudbalera su zainteresovani i Arsenal i Everton.

Romelu Lukaku je na izlaznim vratima, pa Solskjeru treba novi napadač, a našao ga je u liku Muse Dembelea, koji je za Lion prošle sezone zabio 23 gola u svim natjecanjima. Sjajnog 22-godišneg napadača Lion će teško zadržati, a njegova cena je oko 45 miliona evra.

Pojačanja su potrebna i u veznom redu, posebno ako Pol Pogba zaista ode iz Mančistera. Crveni Đavoli rešenje vide u veznom fudbaleru Liona Tanguya Ndombelea, oko kojeg je Totenham već navodno stupio u pregovore. Najveći je problem cena ovog igrača koja se kreće ne manje od 75 miliona evra.

Nešto realniji je transfer Erica Diera iz Totenhama koji bi trebao da biude zamena za Nemanju Matića. Riječ je o igračima sličnog profila, a Dier se baš nije naigrao u Sparsima.

Dejli Mejl navodi da bi Solskjer voleo da vidi i Ivana Rakitića, za koga će Barselona tražiti između 50 i 60 miliona.

Solskjaer je u trci za Sitijem za Žoao Feliksom iz Benfike. Ova 19-godišnjak ima odštetnu klauzulu od 120 miliona. Ni Siti, ali ni Junajted još nisu poslali nikakvu ponudu, ali Daili Meil smatra da je realnije da će završiti na Etihadu nego na Old Traffordu.

"Utješna nagrada" u veznoj liniji Solskjaeru bi bio Šin Longstaf za kojeg Njukastl traži 25 miliona.

Konačno, hronični Junajtedov problem sa štoperima trebali bi rešiti. Harry Maguire ili Milan Škriniar. Ili obojica. Maguirea je još prošlog leta pokušao dovesti Murinjo, ali je posao propao. Problem je što je Lester u međuvremenu digao cenu engleskom reprezentativcu za kojeg sada traži najmanje 80 miliona evra.

Alternativa je Slovački reprezentativac Škriniar iz Intera. On je nedavno je potpisao i novi ugovor pa je pitanje da li želi igrati za klub koji ne igra Ligu šampiona, tim pre jer je Konte krenuo u stvaranje moćnog Intera.

Index.hr

Komentari