(VIDEO) SPARSI IZDRŽALI NALETE SITIJA, Spektakl na Etihadu završio 2:2, TOTENHEM SPASAO VAR, meč obeležila i žestoka svađa Gvardiole i Aguera!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) SPARSI IZDRŽALI NALETE SITIJA, Spektakl na Etihadu završio 2:2, TOTENHEM SPASAO VAR, meč obeležila i žestoka svađa Gvardiole i Aguera!

Mančister Siti i Totenhem odigrali su sjajan meč u drugom kolu Premijer lige na Etihadu. Na kraju je bilo 2:2.

Pobedu u dramatičnoj utakmici Gvardioli i Sitiju zamalo je doneo Gabriel Žesus, ali je gol poništen posle gledanja VAR-a zbog igranja rukom Laporte.

Poveo je Siti golom Sterlinga u 20. minuti posle sjajnog dodavanja Kevina De Bruina. Sparsi se vraćaju golom Erika Lamele koji s dvadesetak metara levom nogom pogađa desni ugao Edersona. Brazilac je ostao nemoćan, bio je to vrlo precizan udarac za 1:1.

De Bruine je namestio i drugi gol. Igrao se 35. minut kad je s desne strane ubacio za Serhija Aguera, kojem nije bilo teško loptu smestiti u gol za novo vođstvo Građana.

Totenhem se vraća u 56. minuti golom Brazilca Lukasa Moure, koji je ušao u igru samo 19 sekundi ranije. Moura je bio najbolji u skoku posle kornera Erika Lamele.

Iako je Sity bio statistički daleko uverljiviji (29 udaraca, deset u okvir, nasuprot Totenhema koji je imao tri udarca, dva u okvir), Sparsi su se ponovno izvukli s velikim bodom iz jednog od najzahtevnijih gostovanja u svetu fudbala.

Meč je obeležila i žestoka svađa Gvardiole i Aguera. Španski menadžer izvadio je strelca drugog gola u 66. minuti, nakon čega su se žestoko sporečkali. Imali su jedan drugome šta reći, a kad je Aguero okrenuo leđa i krenuo sesti na klupu, Pep je nastavio da mu nešto objašnjava. Na kraju utakmice su se izgrlili i pozdravili.

Nije poznato oko čega su se tačno sukobili, ali engleski novinari smatraju da je Gvardiola zamerio Agueru slabije reakcije pri izjednačujućem golu Erika Lamele u 56. minuti.



Komentari