BISER IZ ENGLESKE IGRA ZA SRBIJU, ZA TO JE KRIV VELJKO PAUNOVIĆ! On je Dejan Tetek i velika je budućnost pred njim!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • BISER IZ ENGLESKE IGRA ZA SRBIJU, ZA TO JE KRIV VELJKO PAUNOVIĆ! On je Dejan Tetek i velika je budućnost pred njim!

Ne samo što Veljko Paunović ostvaruje sve bolje rezultate sa Redingom u borbi za plasman u Premijer ligu, srpski stručnjak na Ostrvu ''brusi'' još jedan talenat od koga se očekuje da u narednim godinama postane i član naše ''A'' reprezentacije.

U pitanju je 18-godišnji defanzivni vezista Dejan Tetek, koji je rođen u Oksfordu, u Engleskoj, nastupao je u mlađim kategorijama i za njihove reprezentativne selekcije, ali je posle razgovora sa ljudima iz Fudbalskog saveza odlučio da ubuduće nastupa za reprezentaciju Srbije.

On je već debitovao ovih dana u prijateljskoj utakmici U19 selekcija Srbije i Rumunije u Aradu (0:0), a FSS je na svom sajtu objavio i njegove utiske posle debija.

- Ponosan sam i srećan što sam debitovao za reprezentaciju Srbije. Mislim da je moja igra i igra celog tima bila sasvim korektna. Naravno, bilo bi lepo da smo upisali pobedu ali ovo je prva utakmica koju smo zajedno odigrali i predstavlja dobro iskustvo za tim. Mislim da ćemo u budućnosti biti sve bolji. Nositi dres Srbije je velika čast, kao i obaveza jer se trudiš da prestavljaš svoju zemlju na najbolji način bilo gde u svetu. Moram da naglasim da sam sa saigračima super, svi su me lepo prihvatili. Družimo se i pričamo o svojim iskustvima iz fudbala, ali i o svakodnevnom životu. Atmosfera u reprezentaciji je zaista dobra. Dopada mi se način rada i sve funkcioniše na najboljem nivou. Hvala stručnom štabu i Fudbalskom savezu na pozivu i prilici da debitujem za reprezentaciju Srbije - izjavio je Dejan Tetek, koji je ove sezone upisao četiri nastupa za Reding u Čempionšipu.

Prezadovoljan zbog Tetekovog debija je i Nikola Lazetić, direktor mlađih kategorija FSS.

- Dugo se na tome radilo i konačno je uspešno završeno. Takođe veliko hvala i Veljku Paunoviću. Iako nije obavezan termin za odigravanje međunarodnih utakmica Paunović nam je izašao u susret i dozvolio Dejanu da se priključi reprezentaciji. Tetek nije jedini talentovani igrač iz inostranstva kojeg bismo želeli da vidimo kod nas. Nastavili smo da radimo na tome da se što više igrača iz dijaspore opredeli da bude deo reprezentativnog sistema FS Srbije i vrlo brzo ćemo na raspolaganju imati slične igrače poput Teteka - konstatovao je Lazetić.

Komentari