E ZBOG OVOG NAM JE FUDBAL BRUKA, SUPERLIGAŠI PROMENILI 10 TREENERA POSLE SAMO DESET KOLA! Može li jasnije od ovog!

    foto: Pixabay.com
    Podeli
  • E ZBOG OVOG NAM JE FUDBAL BRUKA, SUPERLIGAŠI PROMENILI 10 TREENERA POSLE SAMO DESET KOLA! Može li jasnije od ovog!

Sezona u Superligi se praktično već nije ni zahuktala, a treneri se smenjuju kao na traci. Posle samo 10 odigranih kola čak 10 stručnjaka je promenilo klubove. Sve je to dokaz da su treneri potrošna roba u Srbiji i da se kiksevi ne praštaju.

Posle devet kola imali smo šest trenerskih rokada, da bi već naredno kolo donelo još promena. Tako su čelnici Radničkog iz Niša rešili da prekinu saradnju sa Radoslavom Batakom, koji je osvojio sa klubom sa "Čaira" 17 bodova, što je bilo dovoljno za sedmo mesto. Međutim, nije to zadovoljilo apetite čelnika kluba, pa su odlučili da se zahvale ovom strategu, te su na mesto trenera postavili iskusnog Milana Đuričića.

Menjao je i Napredak, čija je klupa ostala upražnjena posle devetog kola, kada je otišao Dragan Ivanović. Posle prelaznog rešenja na meču sa Crvenom zvezdom, "čarapani" su dobili novog šefa stručnog štaba, pa je tako na klupu seo Goran Stevanović.

Rokada, i to treća od početka sezone, dogodila se i u Radu, budući da je Zoran Njeguš posle samo četiri meča odlučio da ode iz Rada, te je seo na klubu Zlatibora, dok je dosadašnji trener kluba iz Čajetine Predrag Ristanović postao sportski direktor.

Kada se tome pridoda da je umesto Bratislava Živkovića na klupu Inđije seo Dejan Čelar, jasno se može zaključiti da su treneri zaista u Srbiji potrošna roba, da se neuspesi ne praštaju, te da je nemoguće napraviti neki kontinuitet u Superligi.

Da podsetimo i to, prethodno su trenere menjali Čukarički, Partizan, Mladost i Radnik, tako da do sada 11 klubova nisu posezali za promenom trenera. To su Voždovac (trener Jovan Damjanović), Spartak (Vladimir Gaćinović), TSC (Zoltan Sabo), Vojvodina (Nenad Lalatović), Javor (Igor Bondžulić), Crvena zvezda (Dejan Stanković), Novi Pazar (Kenan Kolašinac), Metalac (Žarko Lazetić), Mačva (Dragan Aničić), OFK Bačka (Dejan Rađenović) i Proleter (Branko Žigić).

TRENERI U SUPERLIGI

Napredak: Dragan Ivanović (9 kola) - Goran Stevanović

Čukarički: Aleksandar Veselinović (8) - Dušan Đorđević (2)

Mladost: Goran Stanić (8) - vd Nenad Milovanović (2) - ?

Partizan: Savo Milošević (6) - Aleksandar Stanojević (4)

Rad: Branko Mirjačić (6) - Zoran Njeguš (4) - ?

Radnik: Simo Krunić (5) - Slavoljub Đorđević (5)

Inđija: Bratislav Živković (9) - Dejan Čelar

Zlatibor: Predrag Ristanović (10) - Zoran Njeguš

Radnički Niš: Radoslav Batak (10) - Milan Đuričić

Voždovac: Jovan Damjanović

Spartak: Vladimir Gaćinović

TSC: Zoltan Sabo

Vojvodina: Nenad Lalatović

Javor Matis: Igor Bondžulić

Crvena zvezda: Dejan Stanković

Novi Pazar: Kenan Kolašinac

Metalac: Žarko Lazetić

Mačva: Dragan Aničić

OFK Bačka: Dejan Rađenović

Proleter: Branko Žigić

Direktno.rs

Komentari