KOSAN JASAN: TO SE NE MOŽE NI GLEDTI, TAKO SE FUDBAL IGRAO PRE 30 GODINA! U Superligi nema igrača koji vredi, da Falnićeli valja igrao bi u Bolonji, a ne...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • KOSAN JASAN: TO SE NE MOŽE NI GLEDTI, TAKO SE FUDBAL IGRAO PRE 30 GODINA! U Superligi nema igrača koji vredi, da Falnićeli valja igrao bi u Bolonji, a ne...

Nisu se proslavili srpski fudbaleri na poslednje dve utakmice. Otišla je reprezentacija sastavljena od igrača iz Superlige na američku turneju i odigrala bez golova priotiv Dominikanske Republike i Paname. Ovo je treća utakmica da naša reprezentacija sastavljena od superligaša ne uspe da postigne pogodak. Pre toga su “orlovi” 2016. u Dohi izgubili od Katara sa 3:0.

Tada ih je vodio selektor Slavoljub Muslin, a sada je na klupi sedeo Ilija Stolica, selektor mlade reprezentacije. Iskusni trener Milorad Kosanović kaže da nije ni gledao superligaške orlove protiv Dominikanske Republike i Paname?

– Nisam gledao. Prvu sam gledao tri minuta i nisam mogao više. To je fudbal od pre 200 godina. Ne treba to gledati i trošiti vreme na te stvari – rekao je Kosanović za MaxBet sport.

Kaže i da u Superligi nemamo igrače koji vrede.

- Sve što liči na nešto otišlo je sa 18 godina zahvaljujući menadžerima, direktorima i predsednicima klubova. Oni se samo time bave. I kada odu napolje niko o njima ne vodi računa. Tada je najvažnije da se radi sa njima. Kod nas ostaje samo ono što nije za ništa. Naši reprezentativci se šetaju iz kluba u klub. Prodaju se u bescenje nezavršeni igrači. Tako se ne radi, već kao Zdravko Mamić u Dinamu. Formira igrača sa 22 godine i proda ga za 40 miliona. Ova odluka o povećanju broja stranaca dovoljno govori da nemamo igrače ni za domaću ligu. To su shvatili i u FSS. Najvažniji period za razvoj igrača je između 19 i 21 godine. Treba ih vezati ugovorom da ne odu u inostranstvo. Evo, u Zvezdu dolazi igrač iz Serije B. Falćineli da valja igrao bi u Bolonji. Svesno radimo na tome da uništimo naš potencijal.

Maxbetsport

Komentari