GDE SU ZVEZDINI STRANCI?! SVE PROMAŠAJ DO PROMAŠAJA, ILI GREJU KLUPU, ILI SU NA TRIBINAMA! Terziću, aman, pusti našu decu da igraju, bolji su!

    foto: Fotoilustracija/FK CZ
    Podeli
  • GDE SU ZVEZDINI STRANCI?! SVE PROMAŠAJ DO PROMAŠAJA, ILI GREJU KLUPU, ILI SU NA TRIBINAMA! Terziću, aman, pusti našu decu da igraju, bolji su!

Kupujmo domaće… Ovaj slogan bi u potpunosti trebalo da prihvate u klubu iz Ljutice Bogdana. Zvezd treba da se osloni na domaće igrače jer nikako ne može da “ubode” strance.

Bolje rečeno, stranci greju klupu! Samim tim su preskupa “igračka” crveno-belih. U drugim klubovima oni uglavnom prave razliku na terenu, ali u Crvenoj zvezdi to nije slučaj. Od šest stranaca, meč protiv Vojvodine počela su dvojica, trojica su bila među rezervama, a jedan nije ni blizu prvog tima.

U eri Vladana Milojevića pogođeno je sa El Fardu Benom i Ričmondom Boaćijem. Tada su igrali sjajno, baš kao i Kanga koji je stigao u klub kada je trener bio Grof Božović.. Već u drugom mandatu Boaći nije bio ni senka onog golgetera, a Ben u ovoj sezoni ne deluje kao neko ko može da pretrči protivničkog defanzivca, nekim potezom reši meč. Pre nego što je došao u Zvezdu, pretrčavao je odbranu Partizana bez problema, u dresu Olimpijakosa. To je bilo pre četiri i po godine…

Navijači su jedva čekali da Boaći ode, jer je često bio povređen, Pre njega izlazna vrata stadiona “Rajko Mitić” videli su Rikardinjo, Ebisilio, Kafu koji je bio na pozajmici iz Bordoa, Jirka, Van la Para, Žander, Kanjas. Toliko ih je da smo možda nekog i preskočili.

Jedini stranac kojeg je doveo Dejan Stanković, a koji je opravdao očekivanja, je Seku Sanogo. Delimično dobar bio je Italijan Dijego Falćineli. Međutim, više golova od njega, uz znatno manje provedenih minuta na terenu, dao je Milan Pavkov.

Sada, u ovoj Zvezdi, nikakav iskorak nije napravljen sa Bakojokom, Falkom, Živkovićem i Dionijem. Ili su na tribinama (Bakajoko) ili na klupi za rezervne igrače. Dobro je, ako to ne predstavlja udar na klupsku kasu. Ako, pak, predstavlja, onda je to značajan problem.

Praktično Zvezda u ovom trenutku nema pravo rešenje samo kad na terenu nije Gelor Kanga. Ne bi trebalo tako da bude. Trebalo bi da budu nosioci igre. Trebalo bi, a nisu.

Maxbetsport

Komentari