HRVATI SKENIRALI ORLOVE, NE BI IM NA CRTU! Okosnica su već svetski prvaci - njih čak 11, Tadić oplemenjuje - a ova dvojica ne praštaju!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • HRVATI SKENIRALI ORLOVE, NE BI IM NA CRTU! Okosnica su već svetski prvaci - njih čak 11, Tadić oplemenjuje - a ova dvojica ne praštaju!

Iznenađenje koje je Srbija priredila pobedom u Portugalu nije ostavila ravnodušnim ljubitelje fudbala širom sveta.

Tako i hrvatski "Indeks" piše o uspehu našeg nacionalnog tima sa naslovom "Koliko je Srbija zaista dobra?" ističući udeo selektora Dragana Stojkovića Piksija u atmosferu i euforiju među nacionalnim timom, uz opasnu da je ovo najbolji sastav "orlova" još od raspada Jugoslavije.

Hrvatski mediji posebno apostrofiraju činjenicu da okosnicu reprezentacije koja je napravila veliki uspeh čine omladinci koji su osvojili zlato na Novom Zelandu 2015. godine, čak njih 11 je trenutno u sastavu nacionalne selekcije.

Ističu Hrvati i činjenicu da ostatak ekipe čine igrači iz najjačih evropskih liga, u tome posebno apostrofirajući ulogu Dušana Tadića, koji je godinama jedan od najboljih veznjaka u Ligi Šampiona, kao i apsolutni lider holandskog Ajaksa. Takođe, tu su Filip Kostić i Aleksandar Mitrović, kao i dvojac Fiorentine Nikola Milenković i Dušan Vlahović.

Posebno se pod lupu stavlja činjenica da je Srbija trenutno 11. najvrednija reprezentativna selekcija na svetu, dok se Hrvatska nalazi na 13. poziciji. Razlog toga "Indeks" traži u tome da je većina tamošnjih reprezentativaca u godinama, što im smanjuje tržišnu vrednost.

Kao što je rečeno, Hrvati su kao glavnog aduta naše reprezentacije naveli Dušana Tadića, dok se odmah iza njega nalazi napadački dvojac koji po rečima tamošnjih medija "ne prašta pred golom", Vlahović i Mitrović. Pored napadača Fulama koji je svojim partijama, što u klubu, što u nacionalnom timu, rekao već dovoljno, mladi napadač Fiorentine predstavlja budućnost i reprezentacije Srbije, ali i evropskog fudbala. Posebno navodi "Indeks" interesovanja evropskih klubova za Vlahovića, kao i cenu od 80 miliona evra koju je odredila Fiorentina.

Kao još jednog od bitnih pojedinaca u nacionalnoj selekciji ističu i Nikolu Milenkovića, stuba odbrane reprezentacije i (još uvek) štopera Fiorentine, dok su spomenuti i bitni uticaji Filipa Kostića i Sergeja Milinkovića Savića u igri selekcije Dragana Stojkovića.

Za kraj, Hrvati kao glavnog aktera i "krivca" za uspeh naše reprezentacije vide Dragana Stojkovića Piksija. Etiketirana je bila naša reprezentacija godinama kao ekipa koja je sklona usponima i padovima, dok pod vođstvom aktuelnog selektora nacionalni tim deluje jako stabilno.

- Srbija je godinama slovila kao talentirana reprezentacija sklona velikim podbačajima. Od osamostaljenja naovamo samo su jednom, 2000. godine, prošli grupu na velikom takmičenju, a od Svetskog prvenstva 1998. godine naovamo propustili su čak šest velikih takmičenja. Zamerao se nedostatak kulture reprezentacije, u kojoj su postave krojili menadžeri i kriminalci, a igrači su dolazili više kako bi se pokazali u izlogu nego kako bi svojoj zemlji doneli što bolji rezultat, navodi hrvatski "Indeks".

Dali su Hrvati svoj sud i očekivanja od naše reprezentacije u Kataru.

- Teško je reći što se može očekivati od Srbije u Kataru. Talenta Srbi definitivno imaju, a većina igrača im je u godinama u kojima se može očekivati solidan napredak u godinu dana, koliko je ostalo do prvenstva. Bitno pitanje je i gdje će Vlahović nastaviti karijeru. Fiorentinu je definitivno prerastao, ali mora naći klub u kojem će imati minute i dalje se razvijati, završavaju Hrvati.

Blic

Komentari