MATIĆ, KOSTIĆ I DMITROVIĆ JASNI! Neće biti lako sa Ronaldom, ali želimo pobedu protiv Portugala! ORLOVI NE RAZMIŠLJAJU U PORAZU!

    foto: FSS
    Podeli
  • MATIĆ, KOSTIĆ I DMITROVIĆ JASNI! Neće biti lako sa Ronaldom, ali želimo pobedu protiv Portugala! ORLOVI NE RAZMIŠLJAJU U PORAZU!

Fudbaler Ajntrahta Filip Kostić rekao je da je na reprezentaciji Srbije veći pritisak pred duel sa Portugalom i da ga zanima samo pobeda u narednoj utakmici.

Reprezentacija Srbije će u subotu igrati protiv Portugala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Kostić je izrazio mišljenje da je realno da se očekuje da Srbija pobedi aktuelnog evropskog šampiona, sa kojim je u martu u Lisabonu igrala nerešeno.

"Na nama je veći pritisak jer moramo da pobedimo. Nemamo šta da izgubimo, moramo da krenemo od prvog minuta i pokažemo im šta želimo. Ako budemo uspeli da zaustavimo Kristijana Ronalda, nećemo imati problema sa ostalima. Neće nam biti nimalo lako. Ali, ako krenemo dobro od prvog minuta i radimo ono što želimo, mislim da neće biti problema. Imamo i mi svoje kvalitete. Neće ni njima biti lako", rekao je Kostić novinarima.

Istakao je da ga ne bi zadovoljio bod, već da ga zanimaju samo sva tri, i da misli da tako razmišljaju i ostali reprezentativci Srbije.

"Igraćemo kod kuće, pred svojim navijačima. Vlada veliko interesovanje. Imali smo mali kiks u prošloj utakmici protiv Ukrajine. Nije lako, ali dobro... Ovom pobedom možemo sve to da nivelišemo", kazao je Kostić.

Prvi golman fudbalske reprezentacije Srbije Marko Dmitrović rekao je da ekipa motivisano dočekuje meč protiv Portugalije u Beogradu u kvalifikacijama za EURO 2020 i da subota može da bude veliki dan za njegovu selekcijiu.

"Imamo još pet utakmica do kraja kvalifikacija, ali dve naredne su najbitnije. Prva je u subotu, možda nije presudna, ali znamo koliko nam tri boda donose veliki korak ka krajnjem cilju, a to je plasman na Evropsko prvenstvo. Sigurno da ne možemo da igramo protiv težeg rivala od aktuelnog evropskog prvaka. U Lisabonu smo pokazali da možemo da se nosimo i sa njima. Kada smo na maksimalnom nivou možemo da se nosimo sa bilo kojom reprezentacijom na svetu", rekao je Dimtrović novinarima u Staroj Pazovi.

Portugalci u Beograd dolaze u najjačem sastavu na čelu sa Kristijanom Ronaldom, a Dmitrović navodi da su u sličnom igrali u Lisabonu kada je bilo nerešeno 1:1.

"Portugalci stavrno dolaze u nikad jačem sastavu. Imaju mnogo velike zvezde u napadačkoj liniji, predvođeni Kristijanom Ronaldom, jednim od najboljih svetskih igrača. Ipak, i u Lisabonu su bili u sličnom šastavu, a uspeli smo da ostvarimo pozitivan rezultat. Sigurno je da će biti teška utakmica, jer veliki je ulog. Znamo koliko tri boda približavaju i nas i njih ka EP, ali verujem u nas. Ako smo na pravom nivou, što smo pokazali i u martu protiv Nemačke i Portugalije, možemo da se nosimo sa svima. Momci su motivisani sa novim selektorom i mislim da ćemo brzo da uhvatimo ideje koje se od nas očekuju i u subotu može da bude veliki dn za nas", zaključio je Dmitrović.

Reprezentativac Srbije i fudbaler Mančester Junajteda Nemanja Matić smatra da će meč protiv možda biti preloman i da je zato neophodan napad na tri boda.

"U utakmicu uvek ulazimo da pobedimo. Ispred sebe imamo jednu od najboljih reprezentacija sveta, možda sa najboljim pojedincem Kristijanom Ronaldom, ali to ne menja naše razmišljanje. Pokusaćemo da odigramo timski i da osvojimo tri bioda", rekao je Matić.

Vezista Junajteda rekao je i da odlična partija protiv jakih reprezentacija ne može da bude garant povoljnog rezultata.

"Kada igrate protiv jakih reprezentacija i kada odigrate sjajno utakmicu, ne znači da ćete pobediti. Oni u svom timu imaju igrače koji jednim potezom mogu da reše utakmicu. Verujem u momke. Uz veliku borbu i timski rad sve je moguće", rekao je Matić i dodao da se o utakmici sa Luksemburgom još uvek ne razmišlja.

"Dobro je što je Portugalija u fokusu, jer u fudbalu uvek morate da bude koncentrisani na narednu utakmicu. U ovom trenutku to je Portugalija, a posle ćemo razmišljati o Luksemburgu".

Utakmica Srbija - Portugal igra se u subotu od 20 časova i 45 minuta na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

Teleks.info/Mediji

Komentari