PIKSIJEV DOKTORAT, SMS PLESAO, MITAR, A ŠTA BI DRUGO, ZABIO... Srbija najzad ima i selektora i tim i igru! ISPIT JE POLOŽEN SA 10!

    foto: FSS
    Podeli
  • PIKSIJEV DOKTORAT, SMS PLESAO, MITAR, A ŠTA BI DRUGO, ZABIO... Srbija najzad ima i selektora i tim i igru! ISPIT JE POLOŽEN SA 10!

Kada je izabran za selektora, Dragan Stojković je rekao da će o plasmanu na Mundijal da odlučuje utakmica u Lisabonu. Nije bio prorok, znao je šta radi, kako priprema ekipu i kakvu taktiku sprema.

Srbija je tokom celog ciklusa igrala ultranapadački fudbal, po ukusu navijača. Tako je igrala i na Da Lužu. Napala je Portugalce i u 90. minutu stigla do slatke pobede. Najslađe!

Evo kako je MaxBet sport video učinak “orlova”.

PREDRAG RAJKOVIĆ

Verovatno ni sam nije očekivao da će imati ovako malo posla. Imao je sreće da grozna greška iz završnice prvog poluvremena nije kažnjena golom. U nastavku veoma dobar, siguran u istrčavanjima čak i van granica 16 metara. Ocena: 7.

NIKOLA MILENKOVIĆ

Naterao Ronalda da potpuno pobegne od njega. Zajedno sa kolegama, potpuno isključio iz igre jednog od dvojice najboljih fudbalera današnjice. Dobar u postavljanju, siguran u dodavanjima. Kada je prelazio u protivničko polje, nije ostavljao “livadu” iza sebe. U nastavku napravio i pravi profesionalni faul. Žuti karton je manja šteta. Ocena: 8.

MILOŠ VELJKOVIĆ

Besprekoran. Iako igra u nemačkoj drugoj ligi, pružio je vrhunsku partiju. Nijedan Portugalac ga nije prošao, pa ni Žota u onoj situaciji iz prvog poluvremena, kada ga je zaustavio iskusnim remplovanjem. Do povrede bio apsolutni oslonac odbrane. Ocena: 8.

STRAHINJA PAVLOVIĆ

Do one čudne greške u smiraj poluvremena, veoma siguran. Mučio ga je Bernardo Silva, ali je većinu situacija rešavao. U nastavku takođe napravio jedan kiks, bez kazne. Ipak, u najvećem delu utakmice igrao veoma sigurno i zrelo. Mnogo iznad njegovih 20 godina. Ocena: 7.5.

ANDRIJA ŽIVKOVIĆ

Izuzetno dobar u defanzivi na desnom boku, što mu svakako nije prirodna pozicija. Veoma agilan u napadu, ali centaršutevi nisu prolazili jer je on ipak levonog. Odigrao stabilno i odgovorno. Ipak je krilo, a ne bek. Krilo će da igra i ubuduće. Ocena: 7.5.

NEMANJA GUDELJ

Početak iz najgoreg košmara. Igrač takvog iskustva ne sme da izgubi loptu na 20 metara od gola! I tačka. Desetak minuta kasnije napravio faul u zoni šuta, pa je Ronaldo pucao iznad gola. Stabilizovao je igru kako je poluvreme odmicalo. Ipak, njegovu utakmicu obeležile su greške s početka. Ocena: 5.5.

SAŠA LUKIĆ

Povremeno je imao silne muke sa Mutinjom i Sančezom. Bio je asistent za gol Tadića, a u nastavku dobio dodatni teret na leđima, jer je ostao jedini defanzivni vezni. Veoma dobro izneo ogromnu odgovornost. Ona panična intervencija neka padne u zaborav… Ocena: 7.5.

SERGEJ MILINKOVIĆ SAVIĆ

Neprikosnoveni kreator igre. Njemu svojstvenom lakoćom je plesao među portugalskim linijama, bez trunke panike, bez ijednog nepromišljenog poteza. Mozak dominacije u prvoj polovini utakmice, sjajan i u nastavku, kada je igrao za nijansu povučenije. Ovakve utakmice pokazuju zašto gazda lacija Lotito traži 100 miliona evra za njega. Vredeće i više. Ocena: 9.

FILIP KOSTIĆ

Nebrojeno puta je prošao po levoj strani, ali nijedan njegov centaršut nije pronašao metu. Od gola u prvom delu ga nije delilo mnogo, isto tako ni od asistencije za Vlahovića u nastavku. Ocena: 7.

DUŠAN TADIĆ

Počeo neubedljivo i podsetio na neke partije iz bliske prošlosti. Neodlučno reagovao na savršen pas Milinkovića Savića, nije uspevao u saradnji sa Živkovićem da napravi višak po desnoj strani. Imao je sreću da postigne gol za izjednačenje, a pre i posle toga izvodio sve prekide. Neprestano tražio šukotine u odbrani rivala, prijao mu je ulazak radonjića. Onaj poslednji je ispisao istoriju! Ocena: 8.

DUŠAN VLAHOVIĆ

Sve što pokazuje na italijanskim terenima je i te kako zaplašilo Portugalce. Nije imao sreće da bude strelac, ali je u najvećem delu meča bio najveća pretnja rivalu. Savršen je za igru sa dva napadača, koja će, verujemo, tek da bude usavršena. Ocena: 7.5.

IZMENE

ALEKSANDAR MITROVIĆ (od 46. minuta)

Sve i da nije pipnuo loptu za vreme provedeno na terenu, ono što je uradio u 90. minutu čini ga apsolutnim junakom Srbije. Izbegao je ofsajd, mirno sačekao loptu i manirom vrhunskog golgetera, što i jeste, pogodio cilj. Kada su ga videli na terenu, Portugalcima nije bilo svejedno. sada će da ga sanjaju. Ocena: 9.

UROŠ SPAJIĆ (od 65. minuta)

Ušao nenadano i sasvim neplanirano, zbog povrede Veljkovića. Ipak, brzo se snašao i sprečio ono malo pokušaja domaćeg tima. Ocena: 7.

NEMANJA RADONJIĆ (od 69. minuta)

U Beogradu je sprečio Portugalce da pobede, a u Lisabonu je kumovao njihovom porazu. Ušao da bi pojačao pritisak po desnoj strani, nekoliko puta prošao pokazujući izuzetnu brzinu. Iznudio je tri kornera. Jedan od njih nam je doneo pobedu. Ispratiće drugare na put u Srbiju s osmehom. Ocena: 8.

LUKA JOVIĆ (od 89. minuta)

Premalo vremena na terenu za konkretan učinak.

SELEKTOR DRAGAN STOJKOVIĆ

Trener mora da bude taktičar i psiholog. Bio je genijalan igrač, bolji od svih sadašnjih izabranika, ali to nije dovoljno da bi bio i dobar strateg. A Piksi to svakako jeste. Od dolaska u groznom trenutku po srpski fudbal, od uzdrmanih igrača uspeo je da napravi napadačku mašinu. Doveo ih je do meča odluke u Lisabonu i istu onu psihološki posrnulu ekipu pretvorio u pobedničku. Nije ustuknuo ni kada je saznao da Mitrović nije najspremniji, ni posle one greške Gudelja na početku. Naredio je kontrolisani napad i pojačavao pritisak na rivala kako je utakmica prilazila kraju. Zašto ne reći, održao je klasičan fudbalski čas iskusnijem i trofejnijem kolegi. Bila je ovo njegova doktorska disertacija. Ocena: 9.

Maxbetsport

Komentari