SRBIJA NEĆE IGRATI PROTIV NORVEŠKE U BARAŽU LIGE NACIJA?! Prvi čovek FIFA Đani Infantino potvrdio šokantnu informaciju, ODLUKA PADA ZA PAR DANA!

    Podeli
  • SRBIJA NEĆE IGRATI PROTIV NORVEŠKE U BARAŽU LIGE NACIJA?! Prvi čovek FIFA Đani Infantino potvrdio šokantnu informaciju, ODLUKA PADA ZA PAR DANA!

Korona virus pravi ogromne probleme u svim sverama života širom sveta, a njegove posledice osećaju se i u sportu. Održavanje Olimpijskih igara u Tokiju je pod znakom pitanja, a isti bi mogao da se stavi i iza najave baraža za odlazak na EP u fudbalu.

Prvi čovek FIFA Đani Infantino je potvrdio da postoji mogućnost odlaganja utakmica, među kojima je i susret Norveške i Srbije u Oslu 26. marta.

- Ništa ne bih isključio u ovom trenutku. Nadam se da nećemo morati da idemo u tom pravcu. Bilo bi teško da dođe do globalne zabrane igranja utakmica pošto je situacija od zemlje do zemlje drugačija - kazao je prvi čovek svetske fudbalske organizacije, dodavši da je zdravlje ljudi bitnije od svake fudbalske utakmice.

- Zbog toga pratimo situaciju i nadamo se da će epidemija korona virusa splasnuti, a ne biti sve veća i veća. Sada deluje da napreduje, a moraćemo da se nosimo sa tim ako se mečevi budu odlagali ili budu igrali bez navijača - objasnio je Infantino.

Što se tiče samog Evropskog prvenstva koje počinje 12. juna i održava se u 12 različitih zemalja - Infantino veruje da za sada nema nikakvog razloga za priče o odlaganju, navodeći da nema prostora za paniku, ali dodaje da ne treba potceniti situaciju.

Infantino je dodao i da veruje da će Olimpijske igre biti održane kao što je i planirano, dok je dodao da mu se ne sviđa trend "zatvaranja stadiona" za navijače.

- To nije održivo rešenje, bar po mom mišljenju. Svaki organizator takmičenje odlučuje kako želi. To može da bude kratkoročno rešenje, ali ne mogu da zamislim da to traje mesecima - kazao je Infantino.

Novosti.rs

Komentari