ZVEZDA I PARTIZAN SAMO TO ČEKAJU, SRPSKI FUDBAL NA PRAGU ISTORIJSKOG PLASMANA! Ako Viljereal i Arsenal ne zabrljaju, eto nas u...

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • ZVEZDA I PARTIZAN SAMO TO ČEKAJU, SRPSKI FUDBAL NA PRAGU ISTORIJSKOG PLASMANA! Ako Viljereal i Arsenal ne zabrljaju, eto nas u...

Velika šansa za srpki fudbal. Trenutno smo na 16. mestu na UEFA listi za nacionalni koeficijent, jednom ispod željenog 15. mesta, koje donosi dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona i učesnika u Ligi Evrope, ali bitno je ne pasti ispod 17.

Posle ispadanja Crvene zvezde naša zemlja više nema šanse da pretekne Kipar na 15. mestu, ali i 16. i 17. donosi lepu privilegiju. To je preskaknje prvo gkolo kvalifikacija za Ligu šampiona u sezoni 2022/23.

Ipak, jure nas Hrvati i Česi. Da bi Srbija bila sigurna, neophodno je da Dinamo ispadne od Viljeraela u četvrfinalu Lige Evrope, ali i doživi poraz.

Da ne padnemo još jedno mesto potrebno je da Arsenal u revanšu u Pragu savlada Slaviju (takođe Liga Evrope), u prvom meču je bilo 1:1. Tako bi onemogućio Česima da dobiju dodatne bodove i prestignu Srbiju.

Tako da se svi u Srbiji nadaju neuspesima Slavije i Dinama ili barem jednog od njih što bi donelo po prvi put preskaknje premijernog kvalifikacionog kola za Ligu šampiona, ali u sezoni 2022/23.

SD

Komentari