ZVEZDA KREŠE PLATE NA POLA! BIĆE UZMI ILI OSTAVI, kome se ne sviđa može da ide! BORJAN: Sačekajte da svi budemo na okupu, pa ćemo se dogovoriti!

    Podeli
  • ZVEZDA KREŠE PLATE NA POLA! BIĆE UZMI ILI OSTAVI, kome se ne sviđa može da ide! BORJAN: Sačekajte da svi budemo na okupu, pa ćemo se dogovoriti!

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, poručio je u razgovoru za Žurnal da će crveno-bečo morati da smanje troškove na najminimalniju moguću meru, a u skladu s tim, i plate će fudbalerima biti umanjene.

- Ono što sledi u naredna dva dana je razgovor sa svakim igračem, upoznaćemo ih sa situacijom. Predočićemo koja je preporuka FIFA, a to je da se smanje plate na 50% u ova tri meseca. Razgovaraćemo o finansijskoj perspektivi Zvezde zbog svih ovih problema. I sigurno neće osetiti samo u Zvezdi, u svim klubovima Evrope redukcija plata je nešto što sledi - poručio je Terzić, a zatim se osvrnuo i na konstataciju da je u nekim klubovima već bilo negodovanja zbog smanjenja plata.

- Nije to obaranje ruku između igrača i kluba, predočićemo koim koji je maksimum što može da se plati da se ne uruši Zvezda kao sistem. Neće biti mnogo prostora za razgovor, varijanta je uzmi ili ostavi. Za tri meseca je prelazni rok, čeka nas razlaz sa nekim igračima, pa i onima koji ne budu prihvatili. Igrači, međutim, moraju da budu svesni da i njihovi potencijalno novi klubovi primenjuju iste ekonomske mere - poručio je Zvezdan Terzić.

Kapiten Zvezde Milan Borjan, međutim, "spušta loptu" na zemlju i apeluje da se sa tom odlukom sačeka, dok svi fudbaleri ne budu na okupu na Marakani.

- Kao što znate, više od polovine igrača Crvene zvezde nije u Beogradu, komuniciramo telefonskim putem. Ovo nije tema i odluka koja bi se rešavala i donosila na daljinu, već kada svi budemo u Beogradu sešćemo i razgovarati na tu temu, saslušaćemo predlog kluba i iznati naš stav ili dati zajednički predlog - rekao je Borjan.

Reprezentativac Kanade naglašava da će, u svakom slučaju, odgovor igrača biti jedinstven.

- Već tri godine naša svlačionica je jedna jedinstvena i jaka porodica, koja sve odluke donosi i brani zajedničkim snagama, pa će tako biti i sada - istakao je Milan Borjan.

Mediji

Komentari