ALEKSA, NA ČEMU SI TI?! AVRAMOVIĆ RAZBIO ZVEZDU, OVAKO NEŠTO NIJE VIĐENO GODINAMA! Partizan podsetio na neka daleka vremena!

    foto: KK Partizan/ABA
    Podeli
  • ALEKSA, NA ČEMU SI TI?! AVRAMOVIĆ RAZBIO ZVEZDU, OVAKO NEŠTO NIJE VIĐENO GODINAMA! Partizan podsetio na neka daleka vremena!

Košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu u 21. kolu ABA liga se 98: 84 (28:21, 12:13, 24:29, 34:21) i tako se revanširali crveno-belima za porau u prvom delu sezonu i izgubljeno finale Kupa Radivoja koraća pre dve nedelje.

Junak pobede crno-belih bio je Aleksa Avramović koji je odigrao sjajno drugo poluvreme i ubacio 33 poena, pet asistenciju uz jedan skok.

U trećoj četvrtini je vezao četiri trojke bez promašaja i ukupno 16 poena, a sa šuterskom klinikom nastavio je do kraja te je ukupno u drugom poluvremenu postigao 31 od 33 poena.

Trojke je šutirao 8/10 i u potpunosti slomio svaki otpor i duh branioca titule.

Dobar deo prve četvrtine nije bio previše dobar, osim promene u vuđstvu u gotovo svakom napadu - bilo je previše sitnih faulova i seckanja igre.

Ali, kako je vreme odmicalo, Partizan je polako uspevao da uveća prednost.

Ona je u jednom trenutku iznosila 12 poena, ali se Zvezda u završnici prvog poluvremena vratila i smanjila na prihvatljivih "minus šest" - 40:34.

U nastavku je eksplodirao Aleksa Avramović - postigao je 16 poena za prvih sedam minuta u nastavku, a sjajnom odbranom je namučio protivnika i iznudio faul u napadu.

A onda nastavio u istom ritmu.

Međutim, crveno-beli su se razbudili, i sustigli još jednom prednost rivala.

Partizan je imao "plus 13" u trećoj četvrtini, ali je Zvezda u poslednju četvrtinu ušla sa samo jednim poenom zaostatka.

Proključalo je na startu poslednje četvrtine...

Prvo je Ivanović trojkom doneo prednost Zvezdi, prvu od prve četvrtine.

Trojku je vratio raspoloženi Avramović, a potom proslavio ispred klupe gostiju, što je, na kraju, rezultiralo obostranom tehničkom.

Serijom od 9:0 se Partizan još jednom odlepio, a Zvezda, za razliku od prve tri četvrtine, nije uspela da se vrati u meč.

Crveno-beli nisu imali rešenje za spektakularnu igru Avramovića u drugom poluvremenu - postigao je ukupno 33 poena (31 u drugom poluvremenu, a za tri poena 8/10).

Panter je briljirao u prvom poluvremenu, a postigao je ukupno 22 poena.

U poraženom timu, najbolji su bili Davidovac i Holins, sa po 17 poena.

Partizan je prvi na tabeli sa 17 pobeda i tri poraza, dok je Zvezda na drugom mestu sa učinkom 17-2.

Bio je ovo treću duel večitih rivala ove sezone, a u prethodna dva Crvena zvezda je ostvarila ubedljive pobede. U prvom delu sezone u ABA ligi crveno-beli su slavili 71:56, a posebno bolan poraz za navijače crno-belih bio je onaj pre dve nedelje u finalu Kupa Radivoja Koraća kada je Zvezda odbranila trofej pobedom 85:68.

Komentari