GROBARI, POSTOJI OZBILJNA ŠANSA DA IGRATE EVROLIGU: ABA sa dva predstavnika u eliti, pregovori u toku…

Predsednik KK Partizan NIS Ostoja Mijailović podgrejao je nadu navijača da bi klub mogao da se vrati u Evroligu, a danas je stigao novi signal koji potvrđuje da je priča vrlo realna.

    foto: ABA/Crvena Zvezda
    Podeli
  • GROBARI, POSTOJI OZBILJNA ŠANSA DA IGRATE EVROLIGU: ABA sa dva predstavnika u eliti, pregovori u toku…

Oduševila je navijače Partizana vest da crno-beli nisu odustali od povratka u Evroligu uprkos eliminaciji u polufinalu plej-ofa ABA lige.

Predsednik kluba Ostoja Mijailović nedavno je izjavio da će se crno-beli boriti da Partizan dobije specijalnu pozivnicu, a danas stiže novi signal koji svedoči da je takav scenario moguć.

Košarkaški agent Miško Ražnatović izjavio je da se lično zalaže da ABA liga u sledećoj sezoni ima dva predstavnika u elitnom takmičenju.

"ABA liga definitivno zaslužuje još jedno mesto u Evroligi. Mnogo sam se bavio time, jer je to od značaja za moj posao i nema mnogo sredina koje više zaslužuju vajld-kard", izjavio je on, a prenosi "Mondo".

Miško Ražnatović nije govorio o Partizanu, ali svakako da raduje to da postoji ozbiljna mogućnost da Evroliga uputi specijalnu pozivnicu nekom od učesnika ABA lige.

"Mislim da postoji ozbiljna šansa da neko iz ABA lige dobije to i da sledeće godine regionalna liga ima dva predstavnika. Mislim da se mnogo napora ulaže u to", dodao je Ražnatović.

Plasman u Evroligu obezbediće šampiona ABA lige, a trenutno je Crvena zvezda mt:s najbliža da se tim putem domogne elite, a onda ostaje da se vidi kome bi Evroliga dodelila specijalnu pozivnicu, pošto bi za nju bili zainteresovani Partizan NIS, Budućnost Voli i Cedevita.


Komentari