PARTIZAN NE MOŽE DA BUDE ŠAMPION ABA, PROTIV SU BUDUĆNOST, ZVEZDA, MORNAR... Regionalna liga pred nikad većim izazovom!

    foto: ABA
    Podeli
  • PARTIZAN NE MOŽE DA BUDE ŠAMPION ABA, PROTIV SU BUDUĆNOST, ZVEZDA, MORNAR... Regionalna liga pred nikad većim izazovom!

Pre pet dana rukovodstvo ABA lige donelo je odluku da se takmičenje prekida zbog pandemije korona virusa, a tom prilikom nije "oročen" datum do kog bi šampionat trebalo da se nastavi.

ABA liga je tako stala na kolo do završetka regularnog dela sezone, a kao i u čitavoj Evropi traži se model za njen završetak. Španci su recimo odredili da se takmičenje pošto-poto nastavi od 24. aprila, pošto ne žele da stvari rešavaju za "zelenim stolom", dok su u Litvaniji i Belgiji već odlučili da proglase šampione uz poruku da se prvenstvo neće nastaviti.

Nešto slično predložio je i Partizan, koji je lider ABA lige na kolo pre kraja, uz poruku da ukoliko se ne stvore uslovi za nastavak - bude preuzet metod iz 1999. godine.

S tim se složio Dragan Bajić, čija je Igokea na isti način "krunisana" u BiH, ali posle Crvene zvezde koja je odmah izdala saopštenje, glas protiv digla je i Budućnost. Prvi čovek kluba Dragan Bokan u izjavi za portal "Nova.rs" odbacio je ovu opciju...

"Potpuno je jasno da trenutni plasman ne može da se proglasi konačnim, jer je ostalo da se odigra još jedno kolo u ligaškom delu, plus plej-of. Ne bih da ulazim u to da li bi posle mogao da se umesto plej-ofa igra fajnal-for, jer u u vom trenutku ne znamo da li će se liga nastaviti za 15 dana, mesec, dva meseca", poručio je Dragan Bokan.

"Kada bude nešto jasnija slika oko zdravstvene situacije, treba svi zajedno da sednemo i vidimo kako dalje, ali siguran sam da se klubovi neće složiti sa idejom da prekid lige bude proglašen krajem sezone".

Predsednik kluba iz Podgorice je kazao da se BA liga ne može porediti sa Litvanijom i Belgijom u kojima je "sviran kraj" i proglašeni šampioni.

"Te odluke su donele lige u kojima ne postoji prohodnost ka Evroligi, kao što je slučaj sa Litvanijom u kojoj Žalgiris ima A licencu", naveo je Bokan i dodao da ne stoji ni poređenje sa 1999. godinom kada je šampionat prekinut zbog NATO bombardovanja Jugoslavije.

"Razumem takva razmišljanja, iako 1999. godinu i sadašnje vreme ne bih uporedio, jer ima više različitosti. Ali, da ne ulazimo u to, već da sačekamo da se zdravstvena situacija smiri, pa da sednemo i razgovaramo. U ovom momentu je najvažnije zdravlje ljudi", poručio je Bokan.

Đorđije Pavićević, prvi čovek Mornara, kazao je da je možda najbolje da se odigra još jedno preostalo kolo, a potom fajnal-for u organizaciji Partizana - koji je najbolji u reagularnom delu.

Na kraju, odluku će doneti predsedništvo ABA lige posle razgovora sa klubovima...


Komentari