ŠTA ĆE BITI SA ZVEZDOM I PARTIZANOM! POBUNA U EVFROLIGI, VELIKANI SE VRAĆAJU POD OKRILJE FIBA! Za sve je kriv Bartomeu i mršave nagrade!

    foto: KK CZ/ABA
    Podeli
  • ŠTA ĆE BITI SA ZVEZDOM I PARTIZANOM! POBUNA U EVFROLIGI, VELIKANI SE VRAĆAJU POD OKRILJE FIBA! Za sve je kriv Bartomeu i mršave nagrade!

Nova kriza u Evroligi! Posle sastanka 13 klubova koji imaju A licencu elitnog takmičenja spremaju se krupne promene.

Najvažanija vest je da je osam klubova nezadovoljna radom prvog čoveka Evrolige Đordija Bertomeua. U pitanju su Olimpijakos, Panatinaikos, Makabi, Žalgiris, Efes, Armani, Bajern i CSKA koji su nezadovoljni nepotrebnim finansijskim troškovima, pa s eočekuje da Bertomeu napusti funkciju na kraju sezone.

Za sada su uzdržani Fenerbahče i ASVEL, dok su španski timovi Real, Barselona i Baskonija, naravno, na strani sunarodnika.

Finnsijski troškovi su gorući problem i kako stvari stoje, moguće je da će pojedini klubovi spas potražiti u FIBA Ligi šampiona, pošto smatraju da je Evroliga pred raspadom zbog finansijskih problema.

Videćemo šta će se dešavati u budućnosti i kakvog uticaja će to imati na najveće srpske klubove koji trenutno kroz ABA ligu ostvaruju pravo da se izbore za elitno takmičenje pod patronatom Evrolige.

SD

Komentari