LEGEDA SRPSKE KOŠARKE O PARTIZANU I ZVEZDI: IMAJU PREVIŠE STRANACA, timovi su dobri, ali bez domaćih košarkaša!

    Podeli
  • LEGEDA SRPSKE KOŠARKE O PARTIZANU I ZVEZDI: IMAJU PREVIŠE STRANACA, timovi su dobri, ali bez domaćih košarkaša!

Nekadašnji as Partizana je analizirao igre “večitih rivala” na početku sezone. Ipak, “potkačio” je oba tima i kritikovao ih zbog ogromnog broja inostranih igrača koje imaju.

Legendarni košarkaš Miroslav Berić gostovao je na MaxBet radiju, u emisiji “60 minuta sa Vladom i Acom”.

Za Zvezdu od stranaca igraju Amerikanci Bili Beron, Derik Braun, Čarls Dženkins, Lorenco Braun i Džejms Gist, Senegalac Muhamed Faje, Nigerijac Majkl Odžo i Grk Stratos Perperoglu. Zbirno osam košarkaša, jedan više nego što ih ima Partizan. Stranci crno-belih su Kori Valden, Markus Pejdž, Rašon Tomas, Vilijam Mozli (SAD), Artsiom Parahovski (Belorusija), Nemanja Gordić (Bosna i Hercegovina) i Žanis Pejners (Letonija).

– U Zvezdi i Partizanu ima previše stranaca. Ne pamtim da ih je ikada u istoriji bilo toliko. Da li bi Partizan igrao lošije da Parahovski i Pejners nisu u timu? U obe ekipe ima viška stranih igrača. Prva pomisao na Zvezdu i Partizan mi je da ima previše malo domaćih igrača – iskren je Berić.

Njegov Partizan je izgubio od Cedevite Olimpije.

– Rezultat nije bio realan na kraju. Partizan je odigrao loš meč. Sada ima polovičan učinak u ABA ligi, dve pobede i dva poraza, ali treba imati na umu da su sva četiri meča igrana u gostima. To nije zanemarljivo. U Evrokupu je drugačije, Partizan ima sve pobede. Jedini je u tom takmičenju sa maksimalnim učinkom. Sada sledi još jedno gostovanje, u Limožu. Partizan može da igra rasterećeno.

Nije sve savršeno, zna Berić šta nedostaje Partizanu.

– Nemamo pravog šutera, beka koji je siguran za tri poena. Markus Pejdž je dobar šuter, ali još uvek nije stabilan. Dve utakmice šutira u visokom procentu, pa treću praktično završi sa nula poena. Nedostaje šuter, ali to još nije pravilo velikih problema do sada. Parahovski i Pejners trpe kritike, još im nije nađena prava uloga. Možda se ne koriste dovoljno, ali to je odluka trenera. Možda još nisu ni zaslužili šansu, ne mogu da tvrdim ništa kada gledam sa strane. Reč je o iskusnim i dobrim košarkašima, nadam se da će vremenom biti sve bolji i bolji. Ove godine je Trinkijeri birao tim, za razliku od prošle, kada je došao na pola sezone.

Zvezda prolazi kroz krizu, Milan Tomić je podneo ostavku na mestu šefa stručnog štaba.


– Zvezda ima jako dobar tim, pravljen za uspehe. Nisu očekivali ovakav start sezone, prolaze kroz krizni period. Kao i svaki dobar tim, mogu da se izvuku. Ponekad promena trenera donese boljitak, a nekad i ne. Niko nije očekivao da će odmah posle odlaska Tomića da padne jedan od najboljih timova u Evropi, Barselona. U drugom poluvremenu su Katalonci preuzeli meč u svoje ruke i pobedili. Ključ izlaska iz krize su pobede. Doći će novi trener, videćemo da li će biti i promena u igračkom kadru - zaključio je Berić.


Komentari