(FOTO) TRADICIONALI DŽUDO TURNIR KUP ŽANDARMERIJE! Dečiji osmesi obasjali Šumice, MALIŠANI ODUŠEVLJENI!

    foto: Promo
    Podeli
  • (FOTO) TRADICIONALI DŽUDO TURNIR KUP ŽANDARMERIJE! Dečiji osmesi obasjali Šumice, MALIŠANI ODUŠEVLJENI!

Minulog vikenda u Beogradu je održan, sada već tradicionalni, četvrti po redu međunarodni džudo turnir Kup žandarmerije. U organizaciji Džudo kluba Žandarmerija na tatamiju u dvorani Šumice prodefilovalo je 580 dečaka i devojčica uzrasta od sedam do 12 godina. Na turniru je učestvovalo čak 55 klubova, a osim domaćih predstavnika bilo je učesnika iz još šest zemalja u regionu - Bosne i Hercegovine, Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Rumunije i Bugarske.

Promo

- Izuzetno smo ponosni na ovaj turnir, pre svega zbog reakcije dece koja su oduševljena - počinje priču Vladimir Vučković, potpredsednik i prvi trener Džudo kluba Žandarmerija i dodaje:

Promo

- Ovo je idealna prilika za svu ovu decu da se, uz bavljenje jednim divnim sportom kakav je džudo, upoznaju i druže. Zaista smo se potrudili da organizacija bude na visokom nivou, a potvrda kvaliteta našeg rada je činjenica da je ovaj turnir iz godine u godinu sve masovniji. Neophodno je deci u ovom uzrastu ponuditi ovakve sadržaje, kako bi kroz bavljenje sportom spoznali prave vrednosti i mi ćemo se u budućnosti potruditi da organizujemo što više ovakvih turnira.

Promo

Za najuspešnije takmičare i ove godine obezbeđeni su pehari i medalje, a Vučković je posebno želeo da naglasi da Džudo klub Žandarmerija ima veliku podršku Ministartsva unutrašnjih poslova i jedinice Žandarmerije:
Promo


- Komadant Žandarmerije general Dejan Luković koji je predsednik kluba zaista se trudi da obezbedi vrhunske uslove za naše džudiste. Zahvaljujući tome, naš klub broji preko 200 članova, a mnogi među njima su reprezentativci koji na najvećim takmičenjima beleže vrhusnke rezultate i na najbolji način promovišu Srbiju. Imamo veliku podršku Ministartsva unutrašnjih poslova i zato im dugujemo veliku zahvalnost, jer su prepoznali sve ono što radimo. Mi ćemo sa naše strane učiniti sve da opravdamo njihovo poverenje, da okupljamo što više dece i stvaramo nove šampione - zaključio je Vučković.

Komentari