ORLOVI, OVO NE SMETE PROKOCKATI! DOBILI SMO GRUPU KOJU MORAMO PROĆI! Selektor Đerona siguran da će Srbija biti na EP!

    foto: RSS
    Podeli
  • ORLOVI, OVO NE SMETE PROKOCKATI! DOBILI SMO GRUPU KOJU MORAMO PROĆI! Selektor Đerona siguran da će Srbija biti na EP!

Zadovoljstvo vlada u taboru reprezentacije Srbije posle žreba kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine. Srbija će igrati u grupi 1 sa Francuskom, ali i Belgijom i Grčkom, kao potpunim autsajderima.

Kako dve najbolje plasirane selekcije idu na EP, uz još četiri najbolje trećeplasirane iz svih osam grupa, Srbija ima velike šanse da izbori mesto

Novi selektor Srbije Toni Đerona ima velike ambicije.

"I pre žreba rekao sam da je naš cilj da se plasiramo na EP 2022 i to se nije promenilo ni sada. U današnjem rukometu morate poštovati sve timove, nema lakih protivnika, ali Srbija zaslužuje da se nađe na tom takmičenju i siguran sam da će tamo i biti. Svi ljubitelji rukometa u Srbiji znaju da je Francuska veliki tim i da će dve utakmice sa njom biti dobra prilika da vidimo na kom smo nivou", rekao je Đerona.

Duel sa višestrukim olimpijskim, svetskim i evropskim prvacima - Francuzima, prilika je da Srbija vidi gde je u ovom trenutku.

"Ęada se odmerite sa najboljima, shvatite gde ste u stvari. Moraćemo da odigramo perfektno kako bismo došli u šansu da ih pobedimo. Belgija je već bila protivnik u kvalifikacijama. Naš tim je imao loš dan kod kuće, ali zato je odigrao odličnu utakmicu u gostima. Moraćemo dobro da odigramo kako bismo ih savladali. Belgijanci imaju dosta igrača u dobrim ligama i određeno iskustvo pobeđivanja, zato ćemo morati dobro da odigramo. Već su nam pokazali šta može da se desi ako nismo fokusirani".

"U Grčkoj je rukomet u razvoju. Imaju dosta igrača u inostranstvu, ali i reprezentacija raste, naročito kada igra kod kuće pred svojim navijačima. Pobedili su Severnu Makedoniju u oktobru 2018. godine i odigrali veoma dobar meč sa Islandom u kome su remizirali juna 2019. godine. Očekujem da ćemo spremni dočekati kvalifikacije u novembru", optimista je Španac, prvi strani selektor Srbije u istoriji.

Zadovoljan ishodom žreba je i kapiten Srbije Nemanja Ilić.

"Dobili smo korektnu grupu. Imamo dobru šansu da se plasiramo na još jedno Evropsko prvenstvo. Sa Belgijancima smo u prethodnom ciklusu remizirali i zabeležili pobedu. Ęvalitetniji smo, ali ne smemo se opustiti i misliti da će biti lako. O Francuzima ne bi trebalo trošiti reči. Svi znaju ko su i kako igraju, ali nisu nepobedivi. Sa Grčkom se nismo sastajali u prethodnom periodu, ali ni tu nema dileme. Ęvalitetniji smo i očekujem sva četiri boda protiv njih", jasan je Ilić.

B92.net

Komentari