RAFA JE BAŠ VELIK, BAŠ, BAŠ VELIK! NADAL PISAO RODITELJIMA DECE KOJI TRENIRAJU U NJEGOVOJ AKADEMIJI! Ne brinite, pazimo ih…

    foto: Printskrin
    Podeli
  • RAFA JE BAŠ VELIK, BAŠ, BAŠ VELIK! NADAL PISAO RODITELJIMA DECE KOJI TRENIRAJU U NJEGOVOJ AKADEMIJI! Ne brinite, pazimo ih…

Rafael Nadal oglasio se povodom pandemije korona virusa, ali ne saopštenjem o svojoj karijeri - već o radu Teniske akademije Rafa Nadal.

Veliki broj mladih tenisera upravo je u ovom momentu u akademiji španskog tenisera, te je Nadal poslao otvoreno pismo, pre svega namenjeno njihovim roditeljima.

- Zdravo svima, nadam se da ste dobro u ovo komplikovano doba. Kao što znate, ove okolnosti pogodile su i akademiju kroz koju godišnje prođu igrači 42 različite nacionalnosti, i borave. Iz različitih porodičnih i logističkih razloga, mnogo polaznika je ostalo ovde i dužnost i odgovornost su nam da brinemo o njima, što sam i rekao njihovim roditeljima. U poslednjih nekoliko sati bili smo u kontaktu sa Vrhovnim sportskim savetom i regionalnim ministrom zdravlja Balearskih ostrva kako bismo usvojili odgovarajuće mere koje su u skladu sa važećim zakonom. Kao ishod tih razgovora, dopušteno je pojedinim trenerima i pomoćnom osoblju, kao i čistačima, koji svi volontiraju, da se zatvore u objekte kako bi mogli da se brinu za tenisere koji su na akademiji. U subotu će akademija biti zatvorena za javnost, zatvoreni su prostor za odrasle, teretana, muzej, prodavnica i restoran, te su igrači i volontersko osoblje trenutno jedini tamo, deo je obraćanja španskog tenisera.

Rafa Nadal je potom poslao poruku roditeljima čija su deca na njegovoj akademiji.

- Želim da iskoristim priliku da umirim roditelje i poručim da pazimo na svu vašu decu, tu je sjajan tim ljudi koji u svakom minutu brine o njihovom zdravlju. Znam da želite da budete sa svojom decom i nadamo se da će taj trenutak doći uskoro. Hoću da vas ohrabrim da ostanete kod kuće, ovo su teška vremena ali ćemo zajedno proći kroz njih, zaključio je Rafa.


Komentari