ZABRANA KRETANJA OD SUBOTE U 13 DO PONEDELJKA U PET, nije dozvoljeno ni okupljanje više od dve osobe! SRBIJU TEK ČEKA PIK ZAREZE!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ZABRANA KRETANJA OD SUBOTE U 13 DO PONEDELJKA U PET, nije dozvoljeno ni okupljanje više od dve osobe! SRBIJU TEK ČEKA PIK ZAREZE!

Tri nove mere uvedene su u Srbiju u borbi protiv koronavirusa, od kojih je jedna zabrana kretanja od subote od 13h do ponedeljka u 5h. Osim toga zabranjeno je okupljanje više od dvoje ljudi.

Prva mera (zabrana kretanja u subotu 13h do ponedeljka 5h ujutru) ne važi za penzionere koji mogu ujutru u nedelju od 4h da odu u prodavnicu.

Od subote veče će od 23 do 1h u rasponu od 200m od mesta prebivališta biće dozvoljena šetnja kućnih ljubimaca.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je I da se u narednih 72 sata očekuje ubrzanje u smislu broja zaraženih, nažalost povećanje broja umrlih.

Prema njegovim rečima, prvi avion sa osam lekara i osoblja doći će u Srbiju iz Rusije sa svojom opremom, respiratorima i medikamentima i to je rezultat njegovog razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Vučić je dodao i da mu je predsedik Francuske Emanuel macron obećao pomoć u ovoj krizi.

"Molio sam predsednika Makrona da zamoli Samofi da nam dostave 50 kg sirovine za hidroksihlorokin, da bismo sami mogli da pravimo lek hlorlokin i on je obećao da će u narednih 48 sati moći da mi pruži odgovor", rekao je on.

Srbije će od 8. ili 9. aprila moći sama da proizvodimo hiruške maske, jer će potrebne mašine stići iz Kine.

Teleks.info

Komentari