VREME JE DA ABA POSTANE NBA! SPREMA SE REVOLUCIONARNA PROMENA U REGIONALNOJ LIGI! Ako ovo prođe ništa više neće biti isto!

    foto: KK CZ/ABA
    Podeli
  • VREME JE DA ABA POSTANE NBA! SPREMA SE REVOLUCIONARNA PROMENA U REGIONALNOJ LIGI! Ako ovo prođe ništa više neće biti isto!

KK Igokea je uputila dopis rukovodstvu i članovima regionalne košarkaške ABA lige sa inicijativom da se, na narednoj sednici Skupštine lige, ponovo stavi na razmatranje promena sistema takmičenja.

U Igokei se, vođeni takmičarskim motivima, zalažu za ideju da u doigravanju ABA lige od naredne sezone učestvuje osam klubova umesto dosadašnja četiri.

- Mi smo poslali dopis, ispred kluba, jer je na prošloj Skupštini bilo reči o plej ofu sa osam ekipa. Nakon dugo vremena imamo takmičenje sa 14 ekipa i mislim, po meni, da plej of od četiri tima gubi smisao. I španska i turska liga igraju tako. Mislim da bi bilo veoma zanimljivo za celu ABA ligu, ali i za timove, da mogu da nađu neku šansu i da jure to osmo mesto. Uvek se u vrhu ističu isti timovi, zašto i neki drugi klubovi ne bi imali priliku da odigraju još nekoliko jakih utakmica. Kada je veći broj timova gubi se neka razlika između njih. Tako da mislim da bi plej of sa osam timova doneo mnogo više žara i borbe i ponavljam mnogo zanimljivijom bi ligu napravili- istakao je Vuk Radivojević, sportski direktor Igokee.

SD

Komentari