TERZIĆU, U KOM SVETU TI ŽIVIŠ! ZVEZDA IMA SKUPLJE KARTE NEGO BAJERN I TOTENHEM! Ovo je bezobrazno, to će crveno-bele skupo koštati!

    foto: Fotoiustracija
    Podeli
  • TERZIĆU, U KOM SVETU TI ŽIVIŠ! ZVEZDA IMA SKUPLJE KARTE NEGO BAJERN I TOTENHEM! Ovo je bezobrazno, to će crveno-bele skupo koštati!

Euforija je na našem najvećem stadionu. Crvena zvezda će drugu sezonu uzastopno da igra grupnu fazu Lige šampina, pa su u Ljutice Bogdana malo poleteli. Odlučili su se za paprene cene ulaznica, nezabeležene u istoriji srpskog sporta. Za pakete za sever i jug, za sve tri utakmice u Beogradu na Marakani, treba izdvojiti 12.000 dinara. Oni koji žele na druge komfornije delove tribine, zapad i istok, moraće da izdvoje od 30.000 pa naviše.

Prošle sezone je paket bio 7.500 dinara za sever i jug, sada mnogo skuplje. Da li je ovo godine napravljen veći uspeh od lane i,li je toliko standard u Srbiji porastao da su se u upravi Zvezde odlučili na ovaj korak?

Motiv je, naravno, novac. Ako prodaju ceo kontigent ulaznica, crveno-beli će da zarade skoro 10.000.000 evra, suma koja je dosad bila nezamisliva za srpske uslove.

Primera radi, Crvena zvezda ima skuplje ulaznice nego Bajern i Totenhem, a o Olimpijakosu da ne govorimo. Ulaznice ze velelepni stadion u Londonu gde igra Totenhem za evro elitu se kreću od 30 od 80 funti (odnosno od 38 do 90 evra). Najskuplja karta za meč Totenhema je oko 90 evra po meču za mesto blizu terena. Za istu takvu ulaznicu navijači Crvene zvezde na zapadnoj tribini moraće da izdvoje više od 100 evra po susretu.

U Minhenu na “Alijanc areni” karte su u rasponu od 30 do 100 evra po utakmici, opet jeftinije nego za mečeve u Beogradu. O komforu na ova dva stadiona i onom na Marakani da ne pričamo. A tek, ako uporedimo nemački i engleski standard u odnosu na srpski?!

Da li je ovo autogol Crvene zvezde? Italijaski mislilac Nikolo Makijaveli je rekao da cilj opravdava sredstvo. Ako protiv Olimpijakosa, Totenhema i Bajerna Marakana bude ispunjena do poslednjeg mesta, onda možemo da govorimo o sjajnom potezu uprave crveno-belih. Ali, šta ako se karte ne prodaju? Cena je paprena. Doduše, članovi kluba, moći će da pazare sa 50 odsto popusta.

Ne gužva se često mušema Lige šampiona na stadionima u Srbiji tako često. Međutim, ova cena…

Maxbetsport

Komentari