SRPSKI TRENER "CINKARIO" NOVAKA! Rafa, Federer, ali i Medvedev, Cicipas, Zverev, Tim će poludeti! ĐOKOVIĆ KREĆE NA...

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • SRPSKI TRENER "CINKARIO" NOVAKA! Rafa, Federer, ali i Medvedev, Cicipas, Zverev, Tim će poludeti! ĐOKOVIĆ KREĆE NA...

Pobedom nad dvojicom igrača iz prvih deset, Novak Đoković pokazuje da on i dalje računa na taj kalendarski grend slem, možda već sledeće godine, kaže nekadašnji predsednik Teniskog saveza Beograda Goran Bubanj.

Novak Đoković je na upravo završenom turniru ispisao nove stranice teniske istorije postavivši čak tri rekorda posle duge pauze i izostanka sa terena.

"Kao i sve u vezi Novaka lako je i teško objasniti. Pre svega mislim da je odlično što je jednu sezonu, koja je odlična, čak fantastična, a proglašavana je za neuspešnu jer nije osvojio finale na Ju Es openu, preokrenuo ovim rezultatima. Praktično nije uopšte bilo pitanje hoće li on biti broj 1, ali ovom pobedom nad dvojicom igrača iz prvih deset pokazuje da on i dalje računa na taj kalendarski grend slem možda već sledeće godine", rekao je Bubanj.

Videlo se da je Novaku veoma prijalo što su uz suprugu na tribinama bila i njegova deca. To bi mogla da bude njegova nova inspiracija u narednoj sezoni.

"Svakako. Oni su sad već dovoljno veliki da mogu da prate te mečeve i učestvuju u njegovim uspesima. Ubuduće će to zavisiti i od situacije sa pandemijom, ali ovde je bilo dosta publike. Nadam se da će i na ostalim turnirima biti ovako", rekao je Bubanj.

Sledi završni turnir koji će se ove godine prvi put igrati u Torinu, a konkurencija će biti nikad mlađa, jer svi ostali učesnici imaju od 20 do 25 godina i Novak je od njih stariji gotovo celu deceniju.

"On je mogao više tih završnih turnira da osvoji. Nadal nije, na primer, osvojio ni jedan. Činjenica je da su neke od ranijih sezona bile izuzetno naporne i onda to ume da bude zaista opterećujuće, pa u tome treba tražiti razloge za neke ranije poraze. Taj turnir je sam po sebi težak", zaključio je Goran Bubanj.

Đoković na ovaj turnir stiže rasterećen posle već istorijskog uspeha i želimo mu da se upiše i kao prvi osvajač turnira u Torinu.

Završni turnir u Torinu počinje u nedelju, a Đoković na njega dolazi sa prednošću od 3 300 poena u odnosu na drugoplasiranog Danila Medvedeva.

RTS

Komentari