DEKI POZIVA LAZARA PRED MILAN! Nije važno kolika te sila napada, nego kakvu svetinju braniš!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • DEKI POZIVA LAZARA PRED MILAN! Nije važno kolika te sila napada, nego kakvu svetinju braniš!

Dobro poznaje Dejan Stanković stadion "San Siro". Na tom terenu je osvajao sve moguće titule - doduše u dresu Intera. Sutra će kao trener Crvene zvezde odmeriti snage sa Milanom.

Svestan Stanković kvaliteta rivala, ali meč sa sedmostrukim prvakom Evrope je svojevrsna nagrada za njegove igrače.

- Vidite kako je život čudan, kako zatvara krugove sa mnogo emocija. Stanujem 300 metara odavde, ali nisam bitan ja. Jednom kada sednemo mogu da vam prepričam kako sam se ove večeri osećao. Stalno ponavljam igračima da je utakmica sa Milanom nagrada za sve dobro što su uradili tokom ove sezone. Ovo je čista premija za sve što smo uradili - rekao je Stanković.

Zvezda je do gola i rezultata 2:2 u Beogradu stigla u nadoknadi vremena golom Pavkova. "Rosonerima" na ovom meču igra i remi bez golova i to strateg kluba sa "Marakane" dobro zna.

- Da se ne lažemo, oni su favoriti. I mi nemamo tako dobar rezultat. Oni ne moraju da pobede. Hoću da igramo hrabro, ali pametno hrabro. Ne želim da se zalećemo na slepo, da zatvorimo oči i da se onda olupamo. Znamo da igramo na rezultat, to smo pokazali u Evropi. Ako treba, branićemo se povremeno svi iza lopte. Isto tako smo pokazali da znamo da završavamo akcije sa velikim brojem igrača. Biće ovo teška utakmica za obe ekipe.

Milan je u poslednja dva meča u Seriji A doživeo poraze od Specije (2:0) i Intera (3:0). Stanković je poručio da ne može da igra isto kao te ekipe.

- Ti mečevi su nam dobro došli da vidimo da su ranjivi. Specija i moja ekipa nemaju nikakve sličnosti. Isto tako nemoguće je da se ponove slični mečevi. Mi moramo da igramo na naš način. Biće mnogo emocija, zvalo me je mnogo prijatelja. Nisam verovao pre deset godina da ću doći u situaciju da vodim Crvenu zvezdu na ovom stadionu.

Poslednja njegova rečenica može mnogo da motiviše igrače da se što bolje suprotstave velikom Milanu.

- Kod nas u Srbiji kažu: "Nije važno kolika te sila napada, nego kakvu svetinju braniš". Budite uvereni da se nećemo predati. Ali isto tako svi moraju da znaju da je Milan mnogo jaka ekipa. Videli ste u Beogradu da imaju ozbiljnu tranziciju. Potrebno im je svega nekoliko sekundi da stignu do gola.

Dosta kadrovskih problema ima Zvezda. Mirko Ivanić je doputovao sa ekipom, ali je još uvek neizvesno da li će moći da pomogne saigračima na ovom meču.

- Imamo još 24 sata do meča. Još nismo odlučili. Neću ništa da reskiram. Imamo mi adekvatne zamene - zaključio je Stanković.

Utakmica Milan - Crvena zvezda igra se sutra od 21 sat u "gradu mode".

Novosti.rs

Komentari